„Galėčiau turėti savo nuomonę tik susipažinęs su tais dalykais. (...) Nenorėkite, kad aš dabar daryčiau kokias nors išvadas ir priimčiau kokius nors sprendimus net neskaitęs prokuroro laiško. Aš to nedarysiu“, - BNS ketvirtadienį sakė Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime seniūnas, paklaustas, ar G.Steponavičius turi trauktis iš Seimo.

Visgi jis teigė, kad balsuos už parlamentaro teisinės neliečiamybės panaikinimą.

„Aš visada sakydavau, kad Seimas neturi būti stabdis teisėsaugai vykdyti savo veiksmus. Šiuo atveju aš irgi taip pat manau, nepaisant to, kad tai mano draugas. Aš balsuosiu už tai, kad teisėsauga galėtų tęsti savo darbą“, - kalbėjo E.Gentvilas.

Jis teigė kol kas nesibaiminantis, kad įtarimai koncerno „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje gali būti pareikšti Liberalų sąjūdžiui kaip juridiniam asmeniui: „Tačiau, aišku, visada yra tas netikrumas“.

E.Gentvilas detaliau nekomentavo teisėsaugos ketvirtadienį pateiktos informacijos, nes sakė su ja kol kas dar nesusipažinęs.

Generalinė prokuratūra paskelbė, kad koncernas „MG Baltic“ finansiškai rėmė Liberalų sąjūdį, nors tai daryti draudžia įstatymai.

Pasak Generalinės prokuratūros atstovės Elenos Martinonienės, bylos duomenimis, buvęs Liberalų sąjūdžio vicepirmininkas G.Steponavičius keletą kartų susitiko su „MG Baltic“ atstovu bei tarėsi dėl pinigų pervedimo, vėliau tai ir buvo padaryta.

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis kreipėsi į Seimą ir paprašė panaikinti G.Steponavičiaus teisinę neliečiamybę, kad galėtų pareikšti jam įtarimus dėl piktnaudžiavimo.

Vykstant tyrimui dėl politinės korupcijos, pernai teisėsauga pateikė įtarimus buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio paėmus per 100 tūkst. eurų kyšį už politinės partijos veikimą koncerno naudai.

Pareigūnai taip pat įtaria, kad R.Kurlianskis per tuometį Seimo narį buvusį „darbietį“ Vytautą Gapšį už kyšius siekė paveikti Darbo partijos narius, kad šie taip pat veiktų koncerno interesų naudai.

Byloje įtarimai pateikti ne tik R.Kurlianskiui, bet ir pačiam koncernui „MG Baltic“.

Daugiau nei pusė milijardo eurų pajamų per metus gaunanti „MG Baltic“ yra viena didžiausių verslo grupių Lietuvoje. Ji valdo alkoholio, žiniasklaidos, nekilnojamojo turto, prekybos drabužiais, statybos, logistikos, informacinių technologijų, telekomunikacijų verslus.