J. Džiugelis feisbuke rašė, kad dėl to kreipėsi į policiją.

„Prieš įstatymą lygūs visi. Gali murkdytis eketėje, lakstyti po sniegą, kaip mama pagimdė, gali net reikalauti žmones gydyti arklių vaistais. Tačiau laikytis įstatymų privalai. Kadangi ponas, piktybiškai rizikuodamas aplinkinių žmonių sveikata, šios prievolės nesilaiko, kreipiausi į Lietuvos policiją.

Jei proto taip ir nepridėjo žilas plaukas, tai gal bent tuštėjančios kišenės išmokys gerbti kitus“, – taip feisbuke rašė J. Džiugelis.


Portalui 15min pats D. Kepenis teigė, kad spektaklio metu kaukę nusiėmęs, nes buvo karšta. „Spektaklio aplinka buvo gana šilta, mano kaukė buvo gana stora, visi aktoriai, kurių buvo būrys, scenoje buvo be kaukių, na, ir aš buvau su jais solidarus – irgi savo kaukę nusiėmiau, kad neuždusčiau ir nesuprakaituočiau, nes tuo metu jau prakaitavau pakankamai“, – sakė jis. Ir prisipažino besinaudojantis savo galimybių pasu.

„Manęs paprašė pateikti pasą. Kadangi esu persirgęs, pasą turiu. Labai norėjau pažiūrėti spektaklį, nemanau, kad aš išdaviau savo visus bendraminčius“, – kalbėjo jis.

Delfi primena, kad galimybių paso atsisakęs D. Kepenis prieš kurį laiką piktinosi, jog negali atlikti savo Seimo nario pareigų.

Rugsėjo mėnesį politikas teigė, kad jam trukdoma atlikti savo, kaip Seimo nario, pareigas, nes jis neturi galimybių paso, todėl negalėjo nuvykti į migrantų stovyklą Rukloje, Jonavos rajone.

Jis teigė, kad dauguma komiteto narių nesutiko su juo važiuoti vienu autobusu, nes D. Kepenis yra nepasiskiepijęs nuo koronaviruso, jam pasiūlyta vykti atskirai.

„Aš jau buvau pasirengęs vykti atskirai, tačiau, pasirodo, nuvykęs į Ruklą be galimybių paso patekti [į stovyklą – BNS] aš negalėsiu. Taigi tos dvi sąlygos mane sustabdė ir aš savo Seimo nario pareigų šiandien atlikti negaliu“, – teigė D. Kepenis.

Jis taip pat sureagavo į pastabas, kad Seimo posėdžių salėje nedėvi kaukės, – pareiškė, jog šių būtinumas kovojant su pandemija nėra įrodytas.

„Jau kelinta diena Seime man vis primena, kad aš turėčiau užsidėti kaukę, nors jokie moksliniai tyrimai neįrodė kaukės būtinumo“, – teigė parlamentaras.

Jis sakė, kad svarbiausios pandemijos valdymo ir prevencijos priemonės yra švarus oras ir patalpų ventiliacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (315)