Šeštadienio naktį, praslinkus minėtam atmosferos frontui, savo pozicijas bandys atsikovoti aukštesnio slėgio sritis. Slėgis ims kilti, prasisklaidys debesys, šiek tiek aprims pietvakarių vėjas. Lietaus, bent jau žymesnio, nenumatoma, bet kai kur pietiniuose rajonuose gali susiformuoti lengvas rūkas. Naktis bus šilta: temperatūra daugelyje vietovių nekris žemiau 7–10, pajūryje bus apie 11–12 laipsnių šilumos.
Šeštadienio dieną iš vakarų priartės naujas nedidelis ciklonas, mūsų kraštas pateks į šilčiausiąją jo dalį. Dangų vėl ims kloti tirštesni debesys, tačiau nedidelis lietus prognozuojamas tik šiaurės vakariniame, šiauriniame šalies pakraštyje. Pietvakarių vėjas sustiprės iki 8–13 m/s, vakariniuose rajonuose vietomis jo gūsiai sieks 15–18 m/s. Nepaisant debesų ir vėjo, šiluma vėl gali sumušti daugiamečius šios dienos rekordus ir pakilti iki 13–18 laipsnių.

Sekmadienį ciklonas pamažu plės lietaus zoną ir iš mūsų šalies jau ilgam išgins šilumą.
Naktį palis daugiausiai šiaurės vakarinėje Lietuvos pusėje. Išsilaikys smarkokas pietvakarių vėjas. Paskutinė šio šiltojo laikotarpio naktis dėl debesų ir vėjo bus dar šiltesnė, net 8–13 laipsnių.
Sekmadienio dieną per mūsų šalį slinks šaltasis atmosferos frontas. Daug kur gana sodriai palis, vyraus trumpalaikiai lietūs. Vėjas pasisuks iš vakarų, šiaurės vakarų, taps žvarbesnis. Vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose aukščiausia temperatūra sieks tik 12–14 laipsnių, o šalies pietuose dar spės pakilti iki 15–17 laipsnių šilumos.

Pirmadienį orai smarkiai atvės. Naktį šilumos beliks vos 2–7 laipsniai, tik pajūryje bus šilčiau. Dieną temperatūra kils vos iki 7–12 laipsnių. Naktį vietomis, dieną daugelyje vietovių palis.
Antradienį prognozuojami dar vėsesni, tarpais su lietumi orai.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)