Merginos kūnas rastas sausio 15-osios vakarą, atokioje vietoje esančioje Kazlų Rūdos turgavietėje, kur šiandien dega tik kelios žvakutės. Tai – miestelio jaunimo traukos centras, vakarais čia suvažiuoja daug jaunuolių, tvirtina vietos gyventojai. Jaunimas ir rado merginos kūną.

Kitą dieną gyvybę sau atėmė ir merginos mama – antradienį, po vidurdienio, policija gavo pranešimą, kad 1971 m. gimusios moters kūnas rastas Lietuvos Partizanų gatvėje, prie ligoninės esančiame miškelyje. Ši vieta yra visai greta jos namų.

DELFI žiniomis, nusižudžiusi merginos mama gyveno kartu su globojamu paaugliu. Gyvybę sau atėmusi moters dukra, baigusi mokslus Marijampolėje, pastaruoju metu gyveno ir dirbo Danijoje, Kopenhagoje. Anot savivaldybės atstovų, šeima nebuvo probleminė.

Iš nusižudžiusios merginos profilio feisbuke matyti, kad ji į Kazlų Rūdą savaitės trukmės viešnagei grįžo metų pradžioje.

Tragedijos ženklų nematė

Netoliese daugiabučio, kuriame svečiavosi iš užsienio grįžusi mergina, esančios parduotuvės darbuotoja sakė, kad paskutinįkart mergina buvo atėjusi apsipirkti lemtingojo pirmadienio rytą. Tada jokių ženklų apie laukiančią tragediją, tikina, nepastebėjo.

„Mergina dar pirmadienį ryte atėjo, apsipirko, buvo geros nuotaikos, šypsojosi. Paklausiau, kaip sekasi, sako, gerai. Buvo ir antakiukus susitvarkiusi – kolegė pagyrė“, – sako pardavėja ir priduria, kad artimiau nei su mergina, nei su jos mama nebendraudavo, tik persimesdavo keliais žodžiais.

Ji spėja, kad mergina pasitraukti iš gyvenimo nusprendė dėl nelaimingos meilės. „Girdėjom kalbas, kad dėl meilės... Bet kiek jos mamą žinau – užsukdavau ten, kur ji dirbdavo – visąlaik būdavo su šypsena, nesimatė, kad kažkas blogai būtų“, – atsimena parduotuvėje dirbanti moteris.

Lemtingą vakarą socialiniame tinkle pirmadienį nusižudžiusi mergina dar spėjo parašyti, kaip vėliau paaiškėjo, atsisveikinimo žinutę. Po merginos žūties ją palydėjo liūdni draugų komentarai.

Taip pat galima pastebėti, kad mergina Danijoje turėjo ir vaikiną. Tiesa, iš senesnių jos žinučių feisbuke išties galima spręsti, kad prieš lemtingą dieną mergina buvo įskaudinta nelaimingos meilės.

Sako, kad buvo tvarkinga šeima

Toje pačioje laiptinėje gyvenanti moters kaimynė apie gyvenimą pabaigusias miestelio gyventojas taip pat negalėjo daug pasakyti. „Ji neseniai čia gyveno, nuomojosi butą. Buvo tvarkinga šeima, bet labai nebendraudavom, nebent tik parduotuvėje, kurioje dirbo. Žinot, tai vieni namie, kiti ne namie.

Mama džiaugėsi, kad dukra parvažiavo. Sakė, kaip gerai, kaip džiaugiuosi, kad parvažiavo. Problemų nebūdavo, mes tik bendrai pabendraudavome, kaip gyvena, kaip laikosi ir viskas“, – kalba kaimynė.

Kita tame pačiame daugiabutyje gyvenanti moteris taip pat nedaugžodžiavo, tik prisiminė, kad kiek anksčiau iš buto, kuriame gyveno mama su globojamu paaugliu, sklido dūmai, buvo atvažiavę ir ugniagesiai.

„Ta moterytė buvo tvarkinga. Nebuvo nei kivirčų, nei kad policija atvažiuotų“, – patikino kaimynė.

Namuose rastas paauglys yra esą „saugioje aplinkoje“

Kazlų Rūdos savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė Ramunė Vaiginienė DELFI patikino, kad globotas paauglys šiuo metu yra „saugioje aplinkoje“.

„Jis yra pas žmones, su kuriais anksčiau palaikė artimus ryšius. Neįvardysime tų žmonių, bet jie prisėmė už jį atsakomybę, yra padori šeima“, – nekonkretizuoja R. Vaiginienė. Pas šiuos žmones, anot jos, paauglys šiąnakt ir nakvojo.

Ji patikino, kad nusižudžiusios moters globotas paauglys pas naujuosius globėjus buvo ir naktį iš pirmadienio į antradienį. Antradienį savo namuose, su taip pat nepilnamečiu draugu, rastas paauglys, anot R. Vaiginienės, ten tikriausiai buvo grįžęs pasiimti daiktų.

Paauglį vakar konsultavo ir psichologai. „Jaučiasi, kaip jaučiasi, kaip galima tokioje situacijoje jaustis... Bet jis adekvačiai vertina situaciją, mes jį nuraminome, paaiškinome, kad visi sprendimai bus priimami tik atsižvelgus į jo interesus ir išsakytus norus, bet kitą kartą tie norai gali prieštarauti vaiko interesams“, – kalba R. Vaiginienė.

Ji priduria, kad apie nepilnamečio ateitį kalbėti dar anksti: „Apie ateitį mes šiandien nesvarstysime, bet globos namus kol kas tikrai atmetame. Žiūrėsim, kuri šeima jį globos, gal atsiras daugiau variantų, yra giminių, gal globos kažkas iš giminių. Kategoriškai tokie sprendimai nepriimami, reikia ir asmenis įvertinti.“

Kazlų Rūdos meras Vytautas Kanevičius tikina, kad miestelis gedi dėl šios tragedijos ir sako atsimenąs tik kelis atvejus, kada miestelėnus sukrėtė panašūs įvykiai.

Jis paantrino Vaiko teisių apsaugos specialistei, kad namuose likęs paauglys yra pas globėjus ir su juo dirba psichologai. Anot pašnekovo, nepilnametis tęs mokslus toje pačioje mokykloje, kur mokėsi iki šiol. V. Kanevičius spėja, kad nusižudžiusiai jaunai merginai galvą susuko nelaiminga meilė.