Ministras, užsimindamas apie dar vieną pasiektą sergamumo rekordą priminė, jog buvo vykdomi sistemų atnaujinimai, tad skaičiai gali meluoti.

„Net ir šiandien tas didelis naujų atvejų skaičius, kai jį pasinagrinėjome, kviestume visus labiau žiūrėti ne į konkrečios dienos skaičių, bet į vidutinį 7 dienų skaičių. Nes turiu pripažinti, kad pastarąją savaitę buvo daroma daug IT sprendimų, buvo problemų suvesti į e.sveikata.lt tyrimų rezultatus.

Realiai gali būti, kad ir pirmadienį, ir antradienį tie skaičiai salyginai buvo mažesni, šiandien daugiau. Tokių netolygumų yra. Tai kviesčiau žiūrėti bent jau į 7 dienų vidutinį atvejų skaičių, kuris yra pakankamai aukštas – apie 6 tūkstančius“, – ragino sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys.

Ministras teigė, kad kol atvejų skaičius ir toliau auga, kalbėti apie Galimybių paso panaikinimą nereikėtų.

„Matyt, kad ta įrankių dėžė dar yra mums reikalinga. Matyt, kad svarbiausios žinutės yra dabar tokios, kad ligoninėse situaciją turime pakankamai stabilią. Reanimacijose situacija yra stabilesnė, nei buvo rugsėjo mėnesį. Vidutinis mirčių skaičius yra mažesnis nei buvo antros bangos metu. Tai, matyt, yra požymiai, kurie rodo, kad yra tikimybė su visa šita įrankių dėže suvaldyti tą pandemiją“, – sakė jis.

A. Dulkys teigė, jog norint sumažinti įtampą laboratorijose, būtų galima atsisakyti paviršių testavimo ikimokyklinio ugdymo įstaigose.

Šiose ikimokyklinėse įstaigose ketinama dėl COVID–19 tikrinti greitaisiais seilių testais, vadinamaisiais čiulpinukais.

Bene visoje Lietuvoje prie testavimo punktų susidarė milžiniškos eilės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)