„Skaičiuojamės Lietuvą pasiekiančias vakcinas, žiūrime, kiek jų turėsime antroms dozėms, kurios yra reikalingos (...). Panašu į tai, kad birželio vidurys, matyt, galėtų būti tas laikas, kada mes galėtumėme pasiūlyti vakcinuotis ir šiai amžiaus grupei“, – Žinių radijui antradienį sakė A. Dulkys.

„Manau kad taip“, – pridūrė jis, paklaustas, ar tai reiškia, kad paauglių vakcinacija gali prasidėti po savaitės.

Anksčiau premjerė Ingrida Šimonytė minėjo, kad dvylikmečių ir vyresniųjų skiepijimas prasidės birželį, tačiau procesas užsitęs, nes galinčių pasiskiepyti vaikų yra apie 120 tūkst.

Lietuvoje šiuo metu gali skiepytis visi vyresni nei 16 metų gyventojai, tai galima padaryti „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakcina – ja būtų skiepijami ir dvylikamečiai. Jų skiepijimui šio gamintojo „Comirnaty“ vakcina Europos vaistų agentūra pritarė gegužės pabaigoje.

Vaikus nuo dvylikos metų jau skiepija Italija, Vokietija ir kitos valstybės.

A. Dulkio teigimu, šiuo metu Lietuvoje yra laisvų visų šalyje naudojamų gamintojų vakcinų.

„Asmeniškai labiausiai bijojau, kad bus situacija: noriu registruotis, bet nėra mano norimos vakcinos. Kol kas situacija yra tokia, kad visų vakcinų yra – tik registruokitės“, – „Žinių radijui“ sakė A. Dulkys.

„Bet šiaip registracijos norėtųsi didesnės. Šiuo metu kai pasileido masinė vakcinacija yra registravęsi iš viso virš 200 tūkst. žmonių“, – pažymėjo jis.

Lietuvoje praėjusią savaitę pradėta masinė gyventojų vakcinacija: skiepytis gali visi vyresni nei 16 metų gyventojai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (302)