Ministras A. Dulkys teigė, jog po revakcinacijos jaučiasi gerai.

„Geri kaimynai sėdėjo 15 minučių. Sėdėjo dvi senjorės, viena senjorė atvedė kita, labai mielai pasikalbėjome“, – po vakcinacijos žiniasklaidai pasakojo A. Dulkys.

Lapkričio 17 dieną sustiprinančiąja doze pasiskiepijo ir premjerė Ingrida Šimonytė.

Sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys vizito Kaune metu gyventojus ragino neatšaukti planų skiepytis dėl naujosios koronaviruso omikron atmainos.

„Šiandien, matyt, labai norėtųsi pasiųsti atsakingą žinutę – turime šiandien dar nedaug informacijos apie naują viruso atmainą. Bet yra viena tikrai aišku, tikrai galiu patikinti, dėl šios priežasties nereikia atidėti suplanuoto skiepijomosi. (...) Yra viena aišku, kad vakcinos bus didinančios apsaugą, jos yra efektyvi priemonė prieš bet kurią atmainą“, – sakė A. Dulkys.

Ministras teigė, jog šiuo metu nėra pakankamai informacijos iš vakcinų gamintojų, laboratorijų, tiriančių naują atmainą.

„Mes tik nežinome, koks (efektyvumas aut. p.) bus. Bet kad vakcinos išlieka labai svarbios prieš bet kokią naują atmainą yra faktas. Todėl kviečių visus nestabdyti savo sprendimo ir skiepytis“, – kalbėjo A. Dulkys.

Jis Kaune žiniasklaidai sakė, jog žinių apie Lietuvoje užfiksuotą omikron atmainą nėra.

„Ne, tokios informacijos kol kas nėra“, – sakė A. Dulkys.

Ministras dar kartą priminė anksčiau išsakytus rodiklius, kurie reikalautų griežtesnių priemonių, gal net karantino.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) prieš kurį paskelbė du reanimacijos lovų rodiklius, po kurių turėtų sekti tam tikri ribojimai. Pasiekus 215 reanimacijos lovų ribą būtų įvesti ribojimai verslui, 240 – situacija jau primintų karantiną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)