„Pradžia buvo gana sudėtinga – kai kurie dalykai vyko gana chaotiškai bei sprendžiant čia ir dabar“, – trečiadienį po Vyriausybės pasitarimo surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo A. Dulkys.

Jo tvirtinimu, ministerija tarėsi su medikais, kaip geriausia organizuoti sveikatos priežiūros paslaugas migrantams.

„Bus kuriamos mobilios komandos, jas sudarys šeimos gydytojas ir slaugytojas. Veikimo principas panašus, kaip gydytojai važiuodavo į namus“, – paaiškino A. Dulkys.

Ministras pažymėjo, kad medikai į neteisėtų migrantų apgyvendinimo vietas važinės pagal grafikus.

„Tokiu būdu nuimsime krūvį nuo greitosios medicinos pagalbos, kuri dalyvaus visuose procesuose, kaip dalyvauja kasdieniame mūsų gyvenime. Jie bus pasitelkiami tai atvejais, kai iš tikrųjų reikia jų pagalbos“, – sakė A. Dulkys.

Delfi trečiadienį lankėsi Viešojo saugumo tarnybos (VST) poligone, kur šiuo metu yra apgyvendinta daugiausia – apie 800 – neteisėtai valstybės sieną kirtusių migrantų.

Šalia poligono buvo greitosios medicinos pagalbos automobilis su medikais, į juos migrantai kreipiasi dažnai. Vis dėlto, kaip pripažino VST vadas generolas Ričardas Pocius, dažniausiai nusiskundimai nepasitvirtina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją