Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė antradienį Seime teigė, kad Vyriausybei turbūt bus siūloma pratęsti karantiną visam birželio mėnesiui.

Ministras sakė besitikintis, kad birželis jau tikrai bus paskutinis karantino mėnuo.

„Trečiadienį apie tai bus kalbama ir tariamasi, būtų taip labai sunku užbėgti į priekį, bet sakykime, kad tos tendencijos, kurias dabar matome būtent sergamumo ir visų kitų požymių. Ir turint omenyje, kad per birželio mėnesį tikrai tikimės reikšmingo vakcinavimo procento.

Tai kas žino, galbūt tas birželis jau yra paskutinis mūsų karantino mėnuo. Prisipažinsiu asmeniškai, tikrai labai norėtųsi, kad tai būtų paskutinis mėnuo“ , – laidoje „Info diena“ antradienį sakė ministras A. Dulkys.

Paprašytas apibūdinti epidemiologinę situaciją šalyje, A. Dulkys teigė, jog skaičiai gerėja, tačiau tai neturi suteikti netikros vilties, kad viskas jau įveikta.

„Ji šiuo metu yra gerėjanti, visų mūsų žmonių pastangų dėka. Ir be abejo, dėka ir to, kad kritinė masė žmonių ne tik laikosi rekomendacijų, bet ir tai, kad mums pavyko labai stipriai padidinti testavimo apimtis, kurios mums padeda kovoti su pandemija.

Bet, matyt, neturėtume užsiliūliuoti vasaros nuotaikomis. Ir aš suprantu, visiems linkiu gerų atostogų, bet tie, kurie esame įsitraukę į pandemijos valdymą, tai tikrai apie atostogas negalvojame“, – tikino ministras.

A. Dulkys laidoje tikino, kad kadangi jo kolega – buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pernai vasarą atostogavo 5 savaites, dabar jam reikės atidirbti.