„Mes atidžiai sekame tą informaciją. Izraelyje, Danijoje jau yra pasirodę informacijos, kad didesnės rizikos žmonėms ta dozė suteikiama. Lietuvoje mes turime situaciją, kad šiuo metu trečios dozės nemažai žmonių negavę.

Mūsų žiniomis, ES valstybes kovo–balandžio mėnesį, labai tikėtina, turėtų pasiekti ir adaptuotos vakcinos omikron atmainos atvejui.

Tik matydami visą informaciją, visą naudą ir priimsime sprendimus. Šiandien dar nejaučiame, jog turime tiek informacijos, kad galėtume priimti tokį sprendimą“, – sakė ministras.

A. Dulkys teigė, kad faktas, jog turime vakcinų, „nereiškia, kad jas turime vartoti kaip bet kokį maisto produktą“.

Skaičiai dar augs

Prieš posėdį ministras A. Dulkys teigė, kad iki šiol didžiausias per vieną parą užfiksuotas naujų koronaviruso atvejų skaičius dar nėra pabaiga. Jo teigimu, omikron atmaina nėra dominuojanti visuose Lietuvos regionuose, tad skaičiai dar gali augti.

„Koronaviruso omikron atmaina dominuoja kol kas tik Vilniaus, Klaipėdos, Kauno regionuose, apskrityse ir aplink. Dar kitur ne, tai, vadinasi, dar galime tikėtis ir didesnių atvejų skaičių. Tačiau šiandien ligoninėse situacija nėra peržengusi kritinių ribų. Reanimacijose [situacija, aut. p.] yra gana stabili“, – kalbėjo ministras.

A. Dulkys, komentuodamas dabartinę epidemiologinę situaciją, užsiminė ir apie specialistų sergamumo rodiklius. Jei jie augtų, ruošiami įvairūs scenarijai ir naujos tvarkos.

„Dabar svarbiausias dėmesys – kokia situacija su specialistais. Šiuo metu gydymo įstaigose maždaug 2–3 procentai medikų serga, bet tai dar mums nėra didžiulė problema, tai suvaldoma situacija. Ruošiame scenarijus ir pagalbą, ką reikėtų daryti, jeigu toliau augtų sergamumas, jeigu augtų besitestuojančių skaičius, asmenų, kuriems reikia izoliuotis skaičius.

Ypač turiu mintyje kitas kritines tarnybas (ar tai būtų komunalinės tarnybos, viešasis sektorius), kurių funkcijos žmonėms yra svarbios. Ruošiame scenarijus, kaip reikėtų keisti izoliavimo, testavimo tvarkas, panašias į medikų, mokytojų srityje, ką jau esame padarę“, – tikino A. Dulkys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės