„Vakarų Lietuvoje yra tam tikrų požymių stabilizacijos, bet tai požymiai, pabrėžiu. Bet šiandien svarbiausias dalykas tarp tų skaičių atvejų (…) ir tarp to, kas vyksta ligoninėse“, – sakė jis.

„Jei artėsime prie kritinių rodiklių reanimacijos, bus žinutė, kad sistema braška“, – kalbėjo ministras.

Žinių radijo laidoje „Pozicija“ ministro taip pat klausė, ar augant atvejams, neprireiks dar vieno karantino.

„Visi Vyriausybės nariai kiekvieną rytą atsikėlę tik apie tai ir galvoja, ką šiandien galime padaryti, kad karantino nebūtų. Apie tai mes kalbėjome nuo vasaros pradžios, sakėme, kad tam ruošiamės.

Įspėjome visus, kad rudenį bus reikalų, nes atversime verslus, atversime mokyklas, vaikai buvo neskiepyti, buvo karantine, buvo nepersirgę. Mes dabar prisiimame šias rizikas“, – sakė ministras.

A. Dulkys kalbėjo, jog jei Lietuvoje būtų didesnis vakcinas nuo koronaviruso gavusių asmenų skaičius, „šitą istoriją galėtume vadinti sėkmės istorija“.

„Nes jeigu mes pasižiūrime, kas vyksta tarp tų 80 procentų žmonių, kurie pasiskiepijo arba persirgo, koks santykis yra jų su ligoninėmis, tai situacija yra labai normali. Mes dabar sprendžiame 20 procentų žmonių problemą“, – sakė ministras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (288)