„Persilaužimo kelias paprastas – toliau visiems skiepytis. Šią savaitę Vyriausybėje priėmėme ir pasiūlėme Seimui papildomus reikšmingus sprendimus, kurie reikalingi imunizacijos skatinimui. Šia kryptimi intensyviai dirbame kasdien.

Jaučiu premjerės pasitikėjimą ir esu susikoncentravęs į tiesioginį darbą. Savo darbo vertinimą palieku kitiems“, – Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) išplatintame pranešime cituojamas ministras A. Dulkys.

Tokiu pačiu įrašu ministras A. Dulkys pasidalijo ir feisbuke.

Delfi primena, kad šalies vadovas G. Nausėda penktadienį teigė, jog ministras turi du kelius, o epidemiologinė situacija šiuo metu Lietuvoje yra itin prasta.

„Kalbant apie ministrą, taip, visi puikiai suprantame, kad už kiekvienos srities veiklą yra atsakingas toje srityje dirbantis ministras. Aš jau minėjau kai kuriuos skaičius dėl susirgimų, dėl pasiskiepijusių skaičiaus. Per praėjusią savaitę praradome 150 gyvybių.

Ši situacija yra daugiau nei bloga – labai bloga. Ministrui yra du keliai: arba jis pasako, kad jis žino, kaip pasiekti perlaužimą, nes šiuo metu Lietuva yra prasčiausioje padėtyje pagal susirgimus ir trečioje nuo galo pagal mirtingumą, arba, jei jis nemato kelių, kaip tai padaryti, jis sąžiningai prisipažįsta ir nepaima įkaitais Vyriausybės“, – akcentavo G. Nausėda.

Jo teigimu, sprendimai – premjerės rankose.

„Jei premjerė šiandien nepriima šio sprendimo, ponas Dulkys, jei jis pripažįsta, kad jam sunkoka susitvarkyti, gali padėti premjerei. Kelias labai paprastas“, – penktadienį lankydamasis Mažeikiuose žurnalistams sakė G. Nausėda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (600)