Žinia apie avariją Dūkšte pakurstė įvairias kalbas. Neturėdami tikslios informacijos, parapijiečiai kėlė įvairias versijas, ypatingai po to, kai policijos suvestinėse informacijos apie įvykį neaptiko. Išsiaiškinti, kas iš tikro įvyko, užtruko ir DELFI.

„Toks įvykis neregistruotas, būčiau tikrai žinojusi“, – klausiama apie avariją, sakė Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Violeta Ginaitienė.

Pats S. Grigas iš pradžių nenorėjo leistis į kalbas apie avariją.

„Į kokią avariją?“, – išgirdęs DELFI klausimą ir padaręs ilgą pauzę, klausimu į klausimą atsakė kunigas. Paaiškinus, kad apie avariją kalba parapijiečiai, S. Grigas greitai baigė pokalbį. „Nieko negaliu komentuoti ir bendrauti tuo klausimu, negaliu nieko kalbėti su žurnalistais be vyskupo leidimo“, – sakė S. Grigas. Tiesa, prieš porą mėnesių apie tokį draudimą S. Grigas neužsiminė ir klausiamas apie vagystę iš klebonijos, su žurnalistais bendravo.

Vilniaus arkivyskupijos atstovai DELFI paaiškino, kad S. Grigas greičiausiai atsisakė kalbėti „dėl šito nesėkmių srauto ir streso“. Vyskupijos atstovai patarė į S. Grigą kreiptis dar kartą.

Avarija įvyko po Mišių

Po poros dienų S. Grigas buvo buvo kur kas šnekesnis.

„Prieš porą mėnesių, sekmadienį, važiavau iš Mišių. Buvo labai blogas oras, keliai nevalyti, provežuoti, šlapio sniego danga ant jų, po mašinos ratais pakliuvo šiek tiek purvino sniego, mašina tapo nevaldoma ir nuslydo į kelkraštį. Buvo šlaitas, tad šonai šiek tiek apsilamdė“, – pasakojo S. Grigas.

Avarija įvyko ties Lygūnais. S. Grigas sako nesusižeidęs, tačiau mašina „Škoda fabia“ buvo gerokai aplamdyta, ją reikėjo partempti. Kunigo aiškinimu, automobiliui būtų reikėję tvarkyti kėbulą, tačiau meistrai patarė to geriau nedaryti ir dėl laiko, ir dėl išlaidų. Patartas kunigas aplamdytą automobilį pardavė ir įsigijo kitą, šįkart – „Nissan“.

„Trys parapijos, buvo gavėnios laikas, eiti ar važiuoti vietiniu transportu nėra įmanoma“, – teisinosi kunigas. Jo aiškinimu, įsigytas automobilis taip pat po eismo įvykio, nenaujas.

Tačiau kodėl apie įvykį nežino Utenos apskrities policija? Pasak S. Grigo, įvykio vietoje buvo atsitiktinai pro šalį važiavęs Visagino policijos ekipažas. Visagino pareigūnai išdavė pažymą apie eismo įvykį – dokumentą reikėjo pateikti draudimo bendrovei. S. Grigas DELFI persiuntė pažymą apie eismo įvykį.

S. Grigui išduota pažyma
„Bėda, matyt, viena nevaikšto, džiaugiuosi, kad viskas taip sėkmingai, nes kiekvienam galėjo nutikti. Buvo labai prastas oras, o aš turėjau važiuoti, kadangi Mišios, negaliu spręsti ir nenuvažiuoti. (…) Kažkas puola, kažkam nepatinki galbūt, kažkas žiūri, jau praėjo du mėnesiai. Aišku, šokas buvo, kiekvienam būtų šokas, nėra nė vienas apsaugotas – nei kunigas, nei pasaulietis“, – kalbėjo S. Grigas.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė V. Ginaitienė iš kolegų Visagine sužinojo, kad pats faktas Visagino policijoje vis dėlto registruotas, išduota pažyma. Tyrimas dėl eismo įvykio nepradėtas.

Parapijiečių meilės nepelnė

S. Grigas tarnauti į Dūkšto šv. Stanislovo Kostkos parapiją paskirtas 2015 metų rugpjūtį, tačiau tarp jo ir bendruomenės tvyro įtampa. Parapijiečiai S. Grigą jau buvo apskundę vyskupui, prašydami kunigą iškelti ir klausdami, už kokias parapijiečių nuodėmes jis atkeltas į miestelį.

DELFI žiniomis, į miestelį atvykęs Vilniaus vyskupas augziliaras tikinčiųjų paprašė „pakentėti“.

Tuo metu policija bergždžiai tebesiaiškina, kas sausį apšvarino kleboniją. S. Grigas policijai pasiskundė, kad pinigai sausio 16-osios naktį pavogti iš klebonijoje stovėjusios spintos. Bendrasis pagalbos centras pranešimą apie vagystę gavo kitą dieną, apie 10 val. ryto.

„Kol kas yra kažkokie įtariamieji, vyksta ikiteisminis tyrimas, man jie nieko nesako“, – klausiamas, ar policija sulaikė aukų vagis, sakė kunigas.

Tuo metu policijos atstovė V. Ginaitienė aiškino, kad dėl vagystės iš klebonijos tebevyksta ikiteisminis tyrimas, laukiama ekspertizių, tikrinamos visos versijos.