Moteris socialiniuose tinkluose ir su „Delfi“ redakcija pasidalino, kas nutiko liepos 18 d. Jos teigimu, tėtis galėjo numirti net nesulaukęs profesionalios pagalbos.

„Norėčiau pasidalinti istorija apie savo tėtį, kuri įvyko liepos 18 d. Kauno Trečioje ligoninėje. Pirmiausia, pradėsiu nuo to, kad jis yra dirbantis, valstybei mokantis mokesčius pilietis. Žodžiu, paryčiais jis pradėjo stipriai vemti, pylė baisus prakaitas, stiprėjo galvos skausmas. Taip prabėgus kelioms valandoms ir jo būklei nepagerėjus, o atvirkščiai – galvos skausmas tik sustiprėjus ir nutirpus vienai galvos pusei, mama iškvietė greitąją pagalbą.“

Pasak jos, pagalbai atvykus, mama specialistams apibūdino visus simptomus ir pati galvojo, kad tai insulto požymiai. D. Beržinskienės tėtį nuvežė i ligoninę, padarė tyrimus, pastatė lašelinę ir priimamajame, teigė ji, su lašeline jis pralaukė visą dieną.

„Remdamasis į sienas jis buvo vienąkart nuėjęs į tualetą ir niekas iš personalo šito nepastebėjo. Galiausiai gydytojas vakare paskambino mano sesei ir prašė jį pasiimti, nes jam nieko nerado ir ligoninėje nėra vietų laikyti tėtį per naktį. Atvykusi sesuo rado tėtį sėdintį lauke ant laiptų, jau išrašytą iš ligoninės. Kadangi jis pats neturėjo jėgų išeiti, prilaikydami išvedė svetimi žmonės. Lauke sesuo su tėčiu sutiko jo gydytoją. Tarp sesės ir gydytojo kilo konfliktas, ji klausė, kodėl tokios būklės tėtis turi važiuoti namo“.

Moteris tikino, kad gydytojas viską nurašė pagirioms, nes tėtis prasitarė, kad iš vakaro gėrė viskio.

„Pradėjus ligonį vesti mašinos link, (jis pats nepaėjo, jį vedė brolis ir sesė), susiėmė už galvos, nes pajuto didžiulį skausmą. Gydytojas grąžino jį atgal į ligoninę, dėl ko pirmą kartą tėčiui buvo atvežti „ratukai“! Vėliau vakare buvo pranešta mūsų šeimos nariams, kad jam buvo mikroinsultas! Mums, šeimos nariams, kyla daugybė klausimų: ką tokie žmonės veikia ligoninėje?

Kodėl žmogus turi jaustis kaltas atsidūręs ligoninėje? Baisu negu baisiau, kur viskas ritasi! Žmogus visą gyvenimą mokėjęs mokesčius negali gaut kas jam priklauso?! Ačiū Dievui, tėtis gyvas, tikrai nedėkosiu šitam gydytojui, nes čia tik sesės viskas dėka! Ir ačiū Dievui jis turi artimųjų, nes kitaip nežinia, kaip viskas būtų viskas pasibaigę!“, – piktinosi Dovilė.

Ji taip pat pridūrė, kad jos mama, būdama namų šeimininke, įtarė, kad tėčiui insultas ir visa tai pasakė atvažiavus pirmajai pagalbai, o gydytojas, visą dieną jį stebėjęs, šito nematė.

„Mano išvada tokia: žmogaus gyvybė nieko verta, į viską žiūrima pro pirštus! Ir kam ta Hipokrato priesaika? Žmonės kreipiasi į gydytojus, nes jiems reikia pagalbos, o ne iš neturėjimo ką veikti! Būkite geri, atlikite savo pareigą arba nedirbkite tokio darbo, jei tai ne jūsų pašaukimas!“, – pra64 medicinos personalo ji.

„Delfi“ kreipėsi dėl komentaro į Respublikinės Kauno ligoninės administraciją, tačiau buvo paaiškinta, kad ligoninė supranta artimųjų susirūpinimą, tačiau situacijos komentuoti negali.

„Kreipėsi ne pats pacientas, tad neturime jokio teisinio pagrindo suteikti konfidencialią informaciją“.