DELFI šaltinių duomenimis, Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) kalėjime kalinčios buvusios teisėjos Neringos Veneckienės tėvams, Laimutei ir Vytautui Kedžiams, namą parduoti teko dėl finansinių problemų. Namas, šaltinių duomenimis, praduotas neseniai, praėjusią savaitę.

Jau anksčiau buvo skelbiama, kad N. Venckienės tėvai finansiškai padeda ir dukrai, ir šiuo metu vienam gyvenančiam anūkui, dvidešimtmečiui Karoliui Venckui, kuris po N. Venckienės suėmimo JAV gyvena vienas.

Kiek anksčiau K. Venckus DELFI yra pasakojęs, kad finansine našta dalijasi su artimaisiais, likusiais Lietuvoje. Maisto išvežiotoju dirbantis dvidešimtmetis turi ne tik išlaikyti namus, bet padėti ir mamai.

K. Venckus pasakojo, kad nemažai kainuoja ir paprasti dalykai - pavyzdžiui, skambučiai telefonu iš kalėjimo. „Tiksliai nežinau, bet maždaug keli doleriai už skambutį. Trukmė – penkiolika minučių, – tvirtino K. Venckus. – Per mėnesį skambučių skaičius taip pat limituotas. Man atrodo – dvidešimt skambučių per mėnesį.“

Klonio gatvė Garliavoje

2018-ųjų vasarį, suradus N. Venckienę ir uždarius ją į JAV kalėjimą, buvo pranešama, kad ji dirbo floriste, turėjo savo gėlių saloną, tačiau neseniai jos sūnus DELFI atskleidė, kad verslą teko uždaryti.

Turėjome gėlių parduotuvę, bet teko ją uždaryti, nes be mamos turėjome samdyti darbuotojų ir tiesiog nebebuvo prasmės ją laikyti“, – DELFI pasakojo K. Venckus.

N. Venckienei padeda net keli advokatai. Kai kurie dirba neatlygintinai, kai kuriems reikia mokėti.

Lėšų advokatams K. Venckus siekė surinkti ir naudodamasis pinigų aukojimo platformomis, tačiau, anot jo, jos visos buvo uždarytos tuomet, kai buvo surinkta tuo metu reikiama suma advokatams.

Laimutė Kedienė, Neringa Venckienė

„Neseniai laikraštyje buvo straipsnis apie mano mamą, žurnalistė sakė, kad po jo su ja susisiekė keli asmenys, kurie norėjo paaukoti pinigų, bet aš pasakiau, kad nereikia. Nenoriu naudotis situacija, – kalbėjo K. Venckus. – Nors, žinoma, pinigų reikia. Buvau sukūręs aukojimo platformą „GoFundMe“ (platforma buvo sukurta iš karto po to, kai N. Venckienė buvo suimta – DELFI), bet kai surinkome reikiamus pinigus advokatams, uždariau tą puslapį. Nenoriu naudotis situacija, nenoriu pinigų iš žmonių.“

N. Venckienės advokatai neseniai žengė kone paskutinį žingsnį JAV teismuose – pateikė prašymą Aukščiausiajam Teismui persvarstyti ekstradicijos įstatymą, kuris nebuvo peržiūrėtas jau kelis dešimtmečius. Prašymą gavęs Aukščiausiasis Teismas sustabdė N. Venckienės ekstradiciją trisdešimčiai dienų, kol bus išnagrinėtas prašymas.

Įvykiai Klonio gatvėje, Garliavoje: