DP vadovas Kęstutis Daukšys DELFI pirmadienį patvirtino, jog sekmadienį vykusiame tarybos posėdyje V. Kamblevičius pranešė pasitraukiąs iš frakcijos Seime.

Anot „darbiečių“ vadovo, šis buvusio bendražygio žingsnis jam buvo netikėtas. V. Kamblevičiaus pasitraukimo motyvų K. Daukšys sakė nenorįs komentuoti, tačiau pridūrė, jog „jei nori, pretekstą visuomet sugalvoji“.

K. Daukšys teigė kol kas neturįs žinių, ar V. Kamblevičius traukiasi ir apskritai iš DP. Tokiu atveju V. Kamblevičius turėtų įteikti pareiškimą DP Kauno rajono skyriui, kuriam priklauso.

Opozicinės liberaldemokratų frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis DELFI teigė, jog frakcija pirmadienį jau svarstė V. Kamblevičiaus prašymą priimti į jų gretas ir pritarė. Oficialiai frakcijos nariu V. Kamblevičius taps apie tai paskelbus pirmadienio Seimo posėdyje.

Su pačiu V. Kamblevičiumi DELFI susisiekti nepavyko.

Tai – jau ne pirmas kartas, kai V. Kamblevičius keičia politinius bendražygius. Iki 1990-ųjų priklausęs Komunistų partijai, 1994–1997 metais jis buvo Lietuvos valstiečių partijos narys, pirmininko pavaduotojas. 2004-aisiais jis prisijungė prie Darbo partijos.

Į Seimą V. Kamblevičius pakliuvo vėliau nei dauguma parlamentarų – tik 2005 metų sausį, kai mandato atsisakė kitas „darbietis”, susisiekimo viceministru tapęs Aidas Gedvilas.

Tuometinę Lietuvos žemės ūkio akademiją baigęs V. Kamblevičius sovietmečiu priklausė Kauno rajono liaudies deputatų tarybai, vadovavo Žemės ūkio valdybai. Vėliau jis keletą metų sukosi versle, dirbo Žemės ūkio ministerijos sekretoriumi.

„Darbiečius" palieka ir V. Škilis, nusprendęs pereiti į Socialdemokratų frakciją. Jos seniūnė Irena Šiaulienė patvirtino, kad pirmadienį buvo svarstomas parlamentaro prašymas ir jis priimtas į frakciją.

„Jaučiu, kad DP frakcijos lyderiai nesugeba organizuoti konstruktyvaus darbo. Kodėl socdemai? Man prie širdies arčiau šita frakcija", - DELFI sakė V. Škilis.

Vilniaus elektromechanikos technikumą ir tuometinio Leningrado aukštąją partinę mokyklą baigęs bei istorijos mokslų kandidato disertaciją apgynęs V. Škilis yra ėjęs įvairias partines pareigas, vadovavęs porai bendrovių, priklausė Visagino miesto tarybai. Į Seimą jis pateko pagal DP kandidatų sąrašą.

Pasitraukus V. Kamblevičiui ir V. Škiliui, kažkada didžiausia buvusi Darbo partijos frakcija sumažėjo iki 24 narių. Didžiausia šiuo metu Seime – Socialdemokratų frakcija, kurioje iki šiol dirbo 29 parlamentarai. Trečioji pagal dydį - Tėvynės sąjungos frakcija, turinti 24 narius. Frakcija „Tvarka ir teisingumas” padidėjo iki 9 narių.

Šios kadencijos Seime jau kas ketvirtas parlamentaras yra pakeitęs frakcijas, dalis – ir ne po vieną kartą.