„Esu registruota Vilniuje, ten turiu nekilnojamą turtą, bet gyvenu ir dirbu Druskininkuose. Mano mašina yra registruota Panevėžyje, manau, todėl mane ir sustabdė. Sako: Jūs privalot palikti miestą, kadangi Jūs registruota Vilniuje. Atsakiau, kad įstatymas nurodo, kad negalima įvažiuoti, o aš nebuvau išvykusi iš Druskininkų, – dalijasi patirtimi į policijos nemalonią patekusi Aistė. – Aš pasirinkau neišvažiuoti iš miesto. O man sako: „Jūs privalote išvažiuoti. „Delfi“ tai sakė mūsų vadovas. Mes Jus išlydėsime iš miesto“. Mane nustebino, kad jie pagal žiniasklaidą cituoja nurodymus“.

Kai moteris nesutiko išvykti, nes jau ketverius metus gyvena ir dirba šiame mieste, pareigūnai liepė jai saviizoliuotis. Aistė viena važiavo automobiliu, užsienio šalyse ir net kituose miestuose karantino metu nesilankė, tad sako toks nurodymas nustebino ne mažiau, nei kad reikalavimas išvykti iš miesto. Judėti mieste, automobiliu, tik vienam asmeniui, nėra uždrausta.

Aistė sako, kad ji tokia toli gražu ne vienintelė tiek Druskininkuose, tiek Lietuvoje. O jei būtų įvykdžiusi policijos nurodymą išvykti – kaip tik keltų didesnę grėsmę šeimos nariams. Pasirinkusi nekeisti gyvenamos vietos ir nelankyti artimųjų, ji laikosi viešai išsakomų nurodymų, tačiau panašu, kad painiavų netrūks ne viename mieste.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla sako, kad tokiais atvejais asmuo, pajudėjęs iš gyvenamo būsto privalo turėti nuomos sutartį, ar kokį kitą dokumentą, kad tikrai gyvena ir/ar dirba tame mieste.

„Žinau tą situaciją, žmonės turi būti ir patys sąmoningi, nes bus kas ieško landų, tad reikia turėti įrodymų, kad tikrai gyvename tame mieste. Apie ribojimus buvo pranešta, visokių tų situacijų būna, supraskite ir pareigūnus – yra draudimas, yra ribojimas, pareigūnas privalo vykdyti nuostatą“, – paaiškina R. Požėla.

Policijos komisaras sako, kad jei jau neturite jokių įrodymų, kad gyvename ne tame mieste, kuriame esate, tiesiog pakentėkite kelias dienas esamojoje gyvenamojoje vietoje, atsisakykite judėti mieste, mat automobilius, patikrinti dabar galima bet kurį, ne tik į miestą įvažiuojantį asmenį, bet ir jau esančius gyventojus ar svečius.

Antradienį pasibaigus draudimui tokių patikrų jau nenumatyta.