G. Drukteinio teigimu, spartesniam skiepijimuisi reikia tik elementaraus žmogiško suvokimo. „Būti darbuotoju toli gražu nereiškia būti nuolat kutenamam, apipilamam kažkokiais pinigais ar privilegijomis, – „Delfi“ laidoje kalbėjo G. Drukteinis. – Darbuotojo paskirtis – gerai atlikti savo pareigas, sukurti kažkokią pridėtinę vertę ir maždaug daryti tai, ko iš jo reikalauja darbdavys, mokantis atlyginimą.“

Ir nors patys verslininkai neatmeta galimybės sugalvoti būtų, kaip paskatinti savo darbuotojus, G. Drukteinis į tokius paskatinimus žvelgia taip: „Vargas tai įmonei ar akcininkams, kurie priversti ar pasmerkti eiti pas savo darbuotojus ir dar juos kažkaip įkalbinėti, kad jie būtų normalūs, geri savo valstybės piliečiai“.

Tiesa, kelios iš idėjų – ne tik apmokėti sugaištą laiką ir kitas išlaidas, bet galbūt net suteikti laisvadienį ar pamaloninti finansiškai. Nors G. Drukteinis į pasiūlymą suteikti laisvadienį sureagavo ironiškai. „Pailsėtų nuo ko? Ir taip iš principo visi dabar ilsisi dirbdami iš namų, – juokėsi G. Drukteinis. – Nežinau, kuris labai jau pervargsta dirbdamas iš namų.“

Į visą karantininį gyvenimą žvelgiantis G. Drukteinis pridūrė: „Man gaila dabar ir marksizmo klasikų, ir visų darbo kovos veteranų, kurie labai pasitikėjo darbuotojų, to proletariato, sąmoningumu, darbštumu ir visa kita. Dabar toks jausmas, kad tos savybės, kurios žmogų puošia, yra išnykusios ir darbdaviai yra priversti galvoti, kaip paskatinti tuos žmones, kuriems patys moka atlyginimus“.

Vis dėlto, svarstant apie tai, kad reikėtų, o gal ir nereikėtų skatinti darbuotojus skiepytis, kyla klausimas: ar visi galės vienodomis sąlygomis ieškotis darbo, ar pasiskiepijimas netaps privalumu?

Laidoje „Jūs rimtai?“ G. Drukteinis tvirtino, kad tai būtų labai autokratinis bruožas. „Padvelktų diktatūra ir diskriminacija, segregacija, kuri, jei gyventumėme teisinėje valstybėje, pasibaigtų begale teisminių procesų. Būtų logiška, nes ar galima diskriminuoti žmogų už tai, kad jis nepasiskiepijo?“ – svarstė G. Drukteinis.

Beje, apžvalgininkas, kalbėdamas, kad skiepas juk pasirenkamas laisva valia, pabrėžė, kad tikrai nėra prieš skiepus.

„Kaip visi atsimename, tik angelai neturi laisvos valios, o mes esame Dievo kūriniai, vieninteliai visoje visatoje, kurie turime pasirinkimą. Ir jei mūsų pasirinkimas yra nesiskiepyti, tai kas gali dėl to pasmerkti?“ – retoriškai klausė laidos svečias.

Laidoje „Jūs rimtai?“ G. Drukteinis apžvelgė dešimt svarbiausių savaitės naujienų, tarp kurių – ne tik karantino naujienos, bet ir skandalai socialiniuose tinkluose ir valdžios sprendimai.

„Delfi“ televizijoje laidą galite matyti penktadieniais, 21 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (728)