„Prieš R. Kupčinską, tikrai galiu pasakyti, mes savo kandidato nekėlėme sąmoningai, nes R. Kupčinskas tikrai yra labai padorus žmogus ir mums visiškai nėra jokio reikalo su juo konkuruoti“, - DELFI sakė N. Venckienė.

„Drąsos kelio“ atstovė taip pat teigė, kad nors šiuo metu kandidatais vienmandatėje apygardoje įregistruota 50 žmonių, tačiau partija, anot jos, savo kandidatų nekels tik penkiose vienmandatėse apygardose, įskaitant ir Aleksoto-Vilijampolės.

DELFI primena, kad Lietuvos rinkimų sistema yra mišri: tai reiškia, kad 71 Seimo narys yra išrenkamas vienmandatėse rinkimų apygardose, o 70 parlamentarų – per partijų sąrašus. Iš viso Seime yra 141 vieta.

N. Venckienės aiškinimu, „Drąsos kelias“ 50 kandidatų iškėlė savarankiškais rinkimų kampanijos dalyviais ir dar 16 kandidatų kels atstovaujamaisiais rinkimų kampanijos dalyviais. Tarp jų skirtumas toks, kad savarankiškas kandidatas turi teisę rinkti pats aukas, tvarkyti finansinius dokumentus, o atstovaujamojo rinkimų kampanijos dalyvį finansuoja partija.

„Jeigu aš gerai atsimenu, man atrodo, kad bus penkios neužimtos vienmandatės. Bet Kaune mes iškėlėme visose vienmandatėse, išskyrus Aleksoto-Vilijampolės“, - teigė N. Venckienė.

Kokios kitos vienmandatės apygardos, kuriose „Drąsos kelias“ nekels kandidatų, pašnekovė neatskleidė.

Partija „Drąsos kelias“ Seimo rinkimuose taip pat ketina dalyvauti ir su kandidatų sąrašu daugiamandatėje rinkimų apygardoje.