Reaguodama į viešojoje erdvėje pasirodžius pranešimus apie buvusių Tautos prisikėlimo partijos narių A. Baukutės ir jos vyro Kęstučio Rupulevičiaus pasirodymą "Drąsos kelias" gretose, partija praneša, kad A. Baukutės ir K. Rupulevičiaus rinkimų sąraše nebus.

„Drąsos kelias" partija dėkinga šiems politikams už parodytą paramą, tačiau partija siekia būti skaidri nuo pat pirmųjų žingsnių - mes ne tik deklaruojame, bet ir darome", - savo pareiškime pažymi buvusios teisėjos Neringos Venckienės vadovaujama partija.

Lygiai taip pat, reaguodama į visuomenėje pasklidusius gandus, neva N. Venckienė kviečia visuomenininką ir Lietuvos sąrašo autorių Darių Kuolį vienytis, „Drąsos kelio" partija pareiškė, kad N. Venckienė nesiūlė ir nesiūlo D. Kuoliui vienytis - „pagrindinis „Drąsos kelias" narių tikslas yra su šaknimis išrauti Lietuvoje išvešėjusią korupciją visose paprastų žmonių gyvenimo kokybei svarbiose srityse ir įdiegti Lietuvoje vakarietišką atvirumo kultūrą", - rašoma pareiškime.

„Mes sakome - rimčiausias reformas reikia pradėti nuo savęs, todėl negalime jungtis su D. Kuoliu, bent jau tol, kol nebus ištirti ir išsklaidyti įtarimai dėl 4 mln. Lt, kuriuos susižėrė jo vadovaujamas Pilietinės visuomenės institutas.

Norime pabrėžti, mes gerbiame Darių Kuolį ir esame jam dėkingi už demonstruojamą paramą. Taip pat ypač vertiname jo darbą Lietuvos miestų aikštėse. Ir tuo atveju, jei jis nuspręs kelti savo kandidatūrą vis labiau artėjančiuose Lietuvos Prezidento rinkimuose, mes linkėsime jam visokeriopos sėkmės.

Tačiau „Drąsos kelias" partija siekia būti skaidri - tai vienintelis kelias siekiant teisingos ir stiprios Lietuvos", - pabrėžia naujoji partija.

Kaip jau skelbta, sekmadienį „Litexpo" rūmuose esančio Stasio Brundzos automobilių muziejaus patalpose vyko partijos „Drąsos kelias" dalyvių ir rėmėjų susitikimas. Jame paskelbtas kandidatų į Seimą sąrašas. Pirmoji jame yra Drąsiaus Kedžio sesuo Neringa Venckienė.

Pirmajame dešimtuke - Valdas Vasiliauskas, Povilas Gylys, Algirdas Patackas, Gintaras Aleknonis, Jonas Varkala, Vytautas Daujotis, Stasys Brundza, Linas Petronis ir Vytautas Matulevičius.

Susirinkime dalyvavo ir buvusi „prisikėlėlė" A. Baukutė su vyru K. Rupulevičiumi. Žiniasklaidai ji patvirtino, kad į Seimo rinkimus eis su šia politine partija. Susirinkime dalyvavo ir Seimo nariai Aurelija Stancikienė bei Saulius Stoma, disidentė Nijolė Sadūnaitė.