Praėjusios savaitės trečiadienį viename Vilniaus skverų įvykęs konfliktas pasisuko neregėta linkme. K. Ulevičiūtė pasakoja su vaiku vaikščiojusi po viename Žvėrynų skverų esančią vaikų žaidimo aikštelę. Kartu ji vedžiojosi mažą šuniuką – Vakarų Škotijos baltąjį terjerą, sutrumpintai vadinamą vestu. Šuniukas buvo su pavadėliu.

Šalia suposi 8 metų mergaitė, tolumoje buvo matyti jos mama su mažesniu, maždaug pusantrų metukų, broliuku. K. Ulevičiūtė su minėta mergaite pasišnekučiavo.

„Po kokių 10 minučių ta mama mus žiauriai užsipuolė, ėmė šaukti, kad mes parkelyje su mažu šuniuku. Bardamasi mama nepastebėjo, kaip vaikas nubėgo už parkelio ribų. Tada ji nusivijo nubėgusį vaiką. Aš mergaitės paklausiau, ar mamytė visuomet taip barasi. Ji man sako: „mamytė barasi, šiandien ryte broliuką trenkė galva į duris“. Grįžusi mama vėl ėmė bartis, aš, būdama ramaus būdo, nesupratau konteksto – lyg ne šuo pagrindinis veikėjas. Ji dėl šuniuko iškvietė policiją ir išvažiavo prabangiu automobiliu“, – apie keistą nutikimą DELFI pasakojo K. Ulevičiūtė.

Ji įtaria, kad moteris buvo apsvaigusi nuo narkotikų. „Aš duodu 95 proc., kad ji buvo vartojusi narkotikų. Būtumėt matę. Manau, šuo, jo garsus skalijimas, išprovokavo jos pyktį“, – sakė vilnietė.

Pasak K. Ulevičiūtės, atvykę pareigūnai konstatavo, kad moters reakcija neadekvati. K. Ulevičiūtė pareigūnams perpasakojo, ką išgirdusi iš mergaitės apie broliuko trenkimą galva į duris. Pareigūnai nurodė apie galimą smurtą prieš vaiką būtinai pranešti policijai.

„Trečiadienį kreipiausi į policiją, ketvirtadienį pasiteiravau, kokia eiga. Policija informavo, kad nerastas automobilio savininkas, nors nurodžiau automobilio valstybinius numerius. Jeigu turiu pretenzijų policijai, patarė rašyti elektroninį pranešimą. Ketvirtadienį parašiau elektroninį pranešimą – jokios reakcijos. Penktadienį vėl pasiteirauju – pranešimas buvo perduotas tyrėjui, bet buvo darbo pabaiga. Man pakartojo, kad nėra galimybės pagal automobilio numerius sužinoti savininką ir pradėti tyrimą dėl vaiko nusiskundimų. Norėčiau, kad mano nuogąstavimai nepasitvirtintų, bet policija nesiėmė jokių veiksmų“, – piktinasi vilnietė.

K. Ulevičiūtė svarstė, kas būtų, jei pasikartotų Kėdainių atvejis, kada, įtariama, nuo narkotikų apsvaigę mama ir patėvis mirtinai sumušė keturmetį Matuką. „Kaip pilietė nuo trečiadienio bandau prisibelsti į teisėsaugą. Tegul nuvažiuoja patruliai į namus ir užmeta akį, kas šeimoje, arba perduoda vaiko teisėms“, – kalbėjo pašnekovė. Ji prisiminė policijai skambinusi 7 kartus, taip pat parašiusi 2 pranešimus.

Policijai ji netgi pasiūlė kreiptis į kolegas ir sužinoti, koks asmuo pranešė apie lojantį šunį – juk skambinusio asmens duomenys turėtų būti išsaugoti.

„Pati auginu 3 metų vaiką, noriu būti pilietiška. Tikrai nesu nesveiko proto, kad isterikuočiau ir kelčiau bangas, tikrai situacija nerami. Duok Dieve, kad nepasitvirtintų mūsų nuogąstavimai“, – kalbėjo K. Ulevičiūtė.

Mama identifikuota ir iškviesta apklausai

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas DELFI paaiškino, kad aikštelėje šaukusi mama surasta, o policija tęsia tyrimą. Policija paaiškino, kokių veiksmų ėmėsi:

„2017 m. gegužės 24 d., 17.36 val., Bendrojo pagalbos centro telefonu paskambino pilietė D. S., kuri pranešė, kad Vilniuje, Kęstučio g. 7, vaikų žaidimo aikštelėje moteris prie sūpynių pririšo šunį, kuris loja, todėl vaikai gąsdinasi, verkia. Patikrinime papildomai nurodoma, kad šuniukas mažas, neagresyvus, šalia yra šeimininkė. Pranešėja išvažiavo iki atvykstant pareigūnams.

Gegužės 24 d., 18.32 val., Bendrojo pagalbos centro telefonu paskambino pilietė K. U. pranešdama, kad prieš 30 min. vaikų žaidimų aikštelėje prie pranešėjos pribėgo 8 m. mergaitė ir pasakė, kad jos mama labai pikta ir muša jos broliuką. Moteris su savo dviem vaikais buvo atvažiavusi į žaidimų aikštelę automobiliu BMW (valst. numerį pranešėja nurodė). Atvykę pareigūnai šio automobilio jau nerado, o jo vairuotojos tapatybės iškart nustatyti nepavyko, nes BMW registruotas UAB vardu.

Gegužės 25 d. 17.38 val. miesto pirmajame policijos komisariate per policijos elektroninių paslaugų portalą ePolicija.lt (www.epolicija.lt) gautas pilietės K. U. pranešimas, kad vaikų žaidimo aikštelėje ji žaidė su savo vaiku ir kartu vedžiojo mažą šunį. Greta sūpynėse suposi 7-8 metų mergaitė ir jos brolis – pranešėjai jis atrodė turintis pusantrų metų. Juos prižiūrėjo mama, kuri ūmai užsipuolė pranešėją dėl šuniuko lojimo. Vėliau ši moteris nuėjo paskui savo mažametį vaiką, o pranešėja, likusi šalia vyresnės minėtos moters dukters, pasiteiravo, kodėl jos mama pikta. Mergaitė jai atsakė, kad mama dažnai būna pikta, barasi ir šį rytą trenkė jos broliuką galva į duris.

Aukščiau minėtuose pranešimuose minima automobilio BMW vairuotoja ir galbūt skriaudžiamų vaikų motina nustatyta ir iškviesta apklausai. Policija tęsia tyrimą“.