Ant kojų buvo sukelta Maisto ir veterinarijos tarnyba, policija, seniūnas, sugaišta beveik visa darbo diena, tačiau rezultatas netikėtas: šuo sveikas ir gyvas tupi voljere pas šeimininką.

Kokių tikslų galėjo turėti vaikai, apskundę mokyklos direktorių Sigitą Virbicką? O gal tai demonstruoja vaikų neabejingumą juos supančiai aplinkai?

Direktorius gaudė šunį su pagaliu ir virve

Apie vaikų akivaizdoje neva užmuštą šunį DELFI pranešė skaitytoja Laimutė, kuri rašė, jog trečiadienį pamokų metu į sporto salę atklydo „draugiškai nusiteikęs šunelis“. Jos teigimu, direktorius ir kūno kultūros mokytojas S. Virbickas, pamatęs šunį „tiesiog įtūžo“ ir paėmęs „storą lazdą sudavė šuneliui per sukį, įspeitė į kampą ir trankė toliau“.

„Kai šunelis nebeturėjo jėgų, pasiėmęs virvę ištempė jį į lauką. Visi vaikai tiesiog pakraupę. Tiek ašarų mokykla dar nematė. Grįžę vaikai dar namuose netramdė ašarų pasakodami šį įvykį. O šunelio likimas jau buvo aiškus – jis neišgyveno. Direktoriaus likimas – atsiprašymas“, - rašė skaitytoja.

Tuo metu direktorius S. Virbickas aiškina, jog šuns netrankė, tik išvarė jį iš sporto salės. Šunskų miestelio seniūnas Rimantas Lekeckas taip pat informavo, kad sukėlus ant kojų visas tarnybas vilkinis šuo rastas sveikas ir gyvas tupintis voljere savo šeimininko namuose.

„Tas šuo buvo atbėgęs per fizinio pamoką į stadioną. Jis toks didelis, vilkinis. Šuo bėgiojo paskui mokinius, tai direktorius visokiais būdais bandė nuvyti, bet jis nebėgo. Paskui jis įbėgo į mokyklos sporto salę, ten vyko šokių repeticija, todėl išgąsdino mergaites. Nu, ir direktorius paskui gaudė tą šunį, kaip čia pasakius. Rankose jis turėjo lazdukę tokią ir šniūrą, kur matuoja ilgį, kiek nušoka vaikai per fizinį. Tai jis su tuo pagaliu ir šniūru apvyniojo kaklą išvesti tą šunį – vietoje pavaduko. Išstūmė jį į lauką, paleido ir jis nubėgo“, - pasakojo R. Lekeckas.

Jo teigimu, šunį bevažiuodamas gatve susirado gyvūno šeimininkas, tačiau vaikams pasirodė, kad šuo buvo taip primuštas, kad išgyventi negalėjo. Anot seniūno, keletas mergaičių paskambino į Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, todėl ketvirtadienį ieškoti šuns į Mokolus suplūdo policija bei Marijampolės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai.

Supainiojo dėmę su krauju?

„Skunde parašyta, kad mokyklos direktorius užmušė šunį, tai mums reikėjo surasti tą šunį – gyvą arba mirusį. Atvažiavo tardytojai, reikėjo išsiaiškinti iki galo. Tai pagal jų tuos pasakojimus važiavom prie garažų, prie dirbtuvių, suradom kažkokį šunį, panašus toks. Direktorius sako: „Kaip ir šitas“. Atvedam mergaites – mergaitės sako: „Ne, ne šitas“. Tada ieškojom dar, nuvažiavom į kitą galą ir radom gyvą šunį, kuris vakar buvo pasileidęs“, - aiškino seniūnas.

Pasak R. Lekecko, šuns šeimininkas atsiprašinėjo dėl palaido dvejų metų šuns, nors gyvūnas yra skiepytas.

„Nepasakyčiau, kad tas šuo agresyvus, bet atrodo, tai truputį baisokai. Gal ir direktoriui stioko buvo, kai prie vaikų pribėgo. Mergaitės skunde buvo prirašiusios, kad šuns nosis buvo kruvina, o iš tikrųjų ant nosies yra tokia juoda dėmė – ten kailio pajuodimas didesnis negu nosies galiukas. Tai joms atrodė, kad ten kraujas, kad direktorius mušė“, - sakė R. Lekeckas.

Seniūno teigimu, šiuo metu direktorių apskundusios mergaitės yra „nuleidusios nosis ir tyli“. „Nuo 10 val. ryto ieškojome, tai dabar pagaliau viskas baigėsi. Išėjo šnipštas, bet dabar mergaitėms nelabai smagu, apsiverkusios, nosis nuleidusios. Nežinau, kaip čia joms išėjo, tiek žinių. Mums čia irgi toks neeilinis įvykis, nes juk už tokį dalyką iki vienų metų gresia“, - sako seniūnas.

Norėjo pamokyti direktorių?

Mokyklos direktorius S. Virbickas svarsto, jog mergaitės jį apskundė tikriausiai norėdamos pagąsdinti ir pamokyti. Pasak direktoriaus, ketvirtadienį mergaitės jo atsiprašė už skundus, nes šuo surastas gyvas ir sveikas.

„Matyt, norėjo direktorių pagąsdinti, pamokyti? Nu, tai žinote, įvairių yra. Dabar tos mergaitės atsiprašė manęs. Nors jeigu jūs rašote, tai blogai“, - apgailestavo S. Virbickas.

Direktoriaus teigimu, penktadienį į mokyklą kviečiamos jį apskundusių mergaičių mamos.

„Mes išsigandome, nes tas šuo įsiveržė į salę, todėl aš ėmiausi priemonių ir norėjau jį išvyti. Užsimojau lazdele du kartus ir paskui paėmiau tokią virvutę, matuoklę ir išvedžiau iš salės“, - sakė direktorius.

„Vaikus išsiunčiau iš salės, uždariau duris ir tą šunį išvedžiau, nes turėjo renginys vykti: mes net pamokos nespėjome užbaigti. Aš galvojau, kad tas šuva gali būti pasiutęs, bijojau imti rankomis ir liesti“, - tęsė S. Virbickas.

Šuo nesumuštas ir nešlubuoja

Marijampolės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Kastytis Stankus DELFI patvirtino, kad inspektoriai su socialiniais darbuotojais, direktorių apskundusiomis mergaitėmis važinėjosi po visą Mokolų kaimą ir galiausiai surado šunį, kurį neva mušė Mokolų pagrindinės mokyklos direktorius.

„Suradom šunį. Pasikvietėme tuos vaikučius, socialinius darbuotojus ir ieškojome. Radome iš pradžių vieną šunį, bet vaikai sakė, kad ne šitas. Mūsų inspektoriai su kitų žinybų atstovais, socialiniais darbuotojais apvažinėjo ir atrado tą šunį sveiką ir gyvą. Jis dvejų metų amžiaus, buvo nutrūkęs. Nebuvo nei mušimo požymių, nei šlubavimo – nieko. Žvalus šuniukas, pririštas voljere tupi savo vietoje. Vaikučiai turbūt pajuokavo“, - sakė K. Stankus.