Anykščių rajono apylinkės teismas, patenkinęs prokuroro prašymą, už suklastoto dokumento panaudojimą ir neteisėtai gautas pašalpas iš savivaldybės socialinės paramos skyriaus šio rajono 36 metų gyventojai R. K. baudžiamuoju įsakymu paskyrė 8 MGL, t. y. 1 tūkstančio 40 litų baudą.

Ją po 200 litų teks sumokėti per penkis mėnesius.

Nusikaltimo tyrimui vadovavusio Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro Arvydo Miečiaus teigimu, šioje byloje kaltinamoji sugebėjo apgauti ne tik savivaldybės darbuotojus, bet ir buvusį sutuoktinį, jam pasakiusi, kad jis yra po skyrybų gimusio vaiko tėvas.

Pažymą apie tėvystės patvirtinimą kartu su nauju vaiko gimimo liudijimu pateikusi savivaldybei, ji apgaule įgijo teisę gauti socialinę pašalpą, kuri pagal įstatymą neteikiama, kai yra nenustatyta tėvystė.

Bylos duomenimis, kaltinamoji nepasitenkino apgaule įgijusi teisę pašalpai gauti, iš buvusio sutuoktinio ji pareikalavo dar ir alimentų vaiko išlaikymui. 

Tačiau šį kartą vyras, įtaręs apgaulę, nutarė atlikti DNR ekspertizę.

Paaiškėjo, kad jis nėra biologinis vaiko tėvas.

Buvusi sutuoktinė prisipažino, kad be tėvystės nustatymo nebūtų galėjusi gauti savivaldybės skiriamų socialinių pašalpų.

Baudžiamasis kodeksas už suklastoto dokumento panaudojimą ir apgaule įgytą svetimą turtą numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki trejų metų.