D. Katkus laidoje „Jūs rimtai?“ apžvelgė įdomiausias ir svarbiausias karantino naujienas. Tiesa, nors karantinas jau baigėsi, jis tvirtino, kad tikrai ne. „Nesibaigė. Jūs pamatysite. Triumviratas negali paleisti. Jie turi valdžios įnagį, kuris yra visuotinai pripažįstamas – karantinas. Jo paleisti iki rinkimų negalima, – ironizavo D. Katkus. – Nepaleiskite! Ir, kas svarbiausia, ir po rinkimų, jeigu jiems pavyks, jie karantino nepaleis. Bus antroji banga, trečioji banga, ketvirtoji banga.“

Laidoje buvo aptartos ne tik skandalingai nuskambėjusios frazės, kai ministrui Aurelijui Verygai „vos alaus bokalas iš rankų neiškrito“, taip pat aptartas ir ministro Viliaus Šapokos užsirūkymas tiesiogiai transliuoto posėdžio metu, bet ir emigrantų šėlionės iš Kylio į Lietuvą plaukiančiame kelte.

Premjeras Saulius Skvernelis tuo metu teigė, kad „žmonėmis, atleiskite už išsireiškimą, būsiu grubus, negalime jų pavadinti“, o D. Katkus ironizavo, kad reikia džiaugtis namo grįžtančiais tautiečiais. „Kaip malonu. Tautiečiai grįžta į tėvynę. Jie taip išsiilgę tėvynės, – kalbėjo D. Katkus. – Savi, visi savi. Susijaudinau. Kai pamačiau šitą dalyką, net ašara iškrito.“

Donatas Katkus

Paminėjus, kad ne visi taip džiaugėsi, D. Katkus atsakė kandžiai pritardamas: „Grįžti, o pas žmoną kitas“. Bet nesidžiaugė ir kai kurie valdžios atstovai, tačiau tuo D. Katkus nesistebėjo: „Valdžios žmonėms draudžiama džiaugtis, jie turi būti labai rimti ir nesidžiaugti“.

Laidoje „Jūs rimtai?“ buvo aptarti ir tautiečių koncertai iš balkonų, D. Katkus juokavo, kad tokių iniciatyvų tikrai nesiėmė, nekankino kaimynų. „Aš leidau jiems miegoti, – juokėsi D. Katkus. – Trys išlindę per balkonus, o penkiolika užsikimšę ausis, nori užmigti.“

Vis dėlto, ar tai buvo gera iniciatyva? D. Katkus teigė, kad tai tam tikras atsipalaidavimo būdas, tačiau, anot jo, kiekvienas turi turėti galimybę pasirinkti.

„Žmogus turi turėti galimybę pasirinkti. Kai jam kažkas primeta savo skonį, man primena, kai atvažiuoji prie ežero ir atvažiuoja kompanija, mašinose įsijungia radiją iki pat kriokimo ir viskas, jiems smagu, – kalbėjo laidos svečias. – Bet kiti žmonės atvažiuoja ten pailsėti, ramybės nori. Tai chuliganizmas.“

Kristina Pocytė, Donatas Katkus

O laidos pabaigoje paprašius įvardyti, kas, jo nuomone, yra svarbiausia karantino naujiena, jis nė neabejodamas tarė: „Labiausiai simboliškas yra Gražulis. Gražulis fainas yra. Jis parodė, kad Seimas spjauna į visus įstatymus. Čia yra mažytis dalykėlis, bet jis yra absoliučiai simboliškas“.

D. Katkus kalbėjo apie laidoje aptartą Seimo nario Petro Gražulio pasisakymą, kai šis, kalbėdamas Seimo tribūnoje pačiame karantino įkarštyje, nusiėmė kaukę.

Visą pokalbį apie karantino metu kilusius skandalus ir įsimintiniausias naujienas, žiūrėkite DELFI TV laidoje „Jūs rimtai?“.