„Šis klausimas yra analizuojamas tiek atskirų ministerijų, tiek (vyksta – ELTA) ir atskiri Vyriausybės ministrų susitikimai, kur yra vertinamos teisinės prielaidos“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė E. Dobrovolska.

Ministrės teigimu, siekis, kad Baltarusijos autoritarinis vadovas tarptautinei bendruomenei atsakytų už savo veiksmus, yra sudėtingas procesas.

„Svarbu identifikuoti, ar mes kalbame prieš Lukašenką, kaip asmenį, kuris koordinuoja visą šį įvykį ant sienos, ar mes kalbame apie valstybės atsakomybę. Yra daug algoritmų, kuriuos mes turime įsivertinti. Ypač kai klabame apie valstybių atsakomybę“, – sakė E. Dobrovolska.

„Reguliavimas numato, kad tai nėra paprastas procesas, kur tu parašai ieškinį ir kreipiesi. Yra tam tikras algoritmas, kuris prasideda tiek nuo informavimo, informacijos surinkimo, galimo arbitražo. Visi šie algoritmai yra vertinami“, – teigė ji ir užsiminė apie Lietuvos atsakomybę šiuo klausimu.

„Lietuvos atsakomybė yra aiškiai surinkti įrodymus ir identifikuoti tiek ES, tiek kitiems, kas vyksta Baltarusijoje. Parodyti, kad tai yra labai sąmoningai organizuojama ir tada įsivertinti galimą atsakomybę tarptautiniu mastu“, – apibendrino teisingumo ministrė.

Šiemet į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų, nuo rugpjūčio mėnesio apgręžta daugiau nei 7,3 tūkst. žmonių. Europos Sąjunga kaltina Baltarusijos režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)