"Esu vienintelė, kuri su R.Paksu praėjau visą jo politinės karjeros kelią su visais pakilimais ir su visomis įtampomis", - sakė D.Kutraitė-Giedraitienė, su R.Paksu dirbusi nuo 1997 metų, kai dabartinis prezidentas pirmą kartą buvo išrinktas Vilniaus meru.

Tačiau ji pažymėjo dabar nebematanti "jokių sąlygų ir galimybių tęsti darbą". D.Kutraitė-Giedraitienė teigė, kad nepaisant didelių žmogaus galimybių, jos žmogiškieji, fiziniai ir dvasiniai ištekliai pasibaigė.

"Išseko žmogiška baterija ir nebesijaučiu tokia stipri, kad galėčiau tęsti darbą ir tęsti kovą, nes visgi dar tektų daug nuveikti ir daug pakovoti", - sakė patarėja.

Postą paliekanti patarėja sakė, kad jos šeimos nariai taip pat jaučia įtampą ir yra pavargę, todėl jos sprendimą palikti Prezidentūrą lėmė ir noras apsaugoti šeimą. "Ir šeimos nariai yra nebesaugūs, jie yra ir sekami, ir stebimi", - teigė D.Kutraitė-Giedraitienė.

Ji pripažino bijanti susidorojimo, tačiau plačiau savo baimės nekomentavo ir nepaaiškino, iš kur jaučia kylant grėsmę jos saugumui. Ji teigė norinti tikėti, kad pats prezidentas liks savo poste.

"Reikia naujų jėgų ir komandoje, neišsekintų ir psichologiškai nesutryptų, kurie padėtų prezidentui perėjus per šitą ugnį išlikti", - sakė D.Kutraitė-Giedraitienė.

Ji teigė neturinti žinių, kad kiti Vidaus politikos grupės nariai būtų apsisprendę palikti Prezidentūrą. Šioje grupėje yra R.Pakso bendražygiai Edmundas Ganusauskas, Gintaras Šurkus, Ona Valiukevičiūtė, Sigutis Jačėnas ir šeši visuomeniniai patarėjai.

D.Kutraitė-Giedraitienė teigė kol kas negavusi kvietimo duoti parodymus Prezidentūros skandalą tiriančioje Seimo komisijoje, tačiau pažymėjo, kad Generalinėje prokuratūroje duodama parodymus ji pasirašė pasižadėjimą nekomentuoti jokių su byla susijusių aplinkybių.

Savo ilgametės bendražygės rašymą atleisti iš pareigų prezidentas patenkino penktadienį. Pirmadienis yra paskutinė D.Kutraitės-Giedraitienės darbo diena Prezidentūroje.

Kol kas patarėja teigė atostogausianti, o paskui ieškosianti darbo. Ji teigė kol kas neapsisprendusi, ar liks Liberalų demokratų partijoje, narystę kurioje sustabdė tapusi prezidento patarėja.

Prieš ateidama dirbti į Prezidentūrą D.Kutraitė-Giedraitienė buvo Seimo narė. Prezidentūrą jau trečia savaitė krečia skandalas dėl įtariamų kai kurių prezidento aplinkos atstovų ryšių su abejotinos reputacijos asmenimis ir organizacijomis.

Prezidentas R.Paksas praėjusį pirmadienį pranešė apie radikalią savo komandos reformą, atsiliepdamas į raginimus atsiriboti nuo kai kurių susikompromitavusių ar neradusių bendros kalbos su Vyriausybės nariais patarėjų.

Iš darbo Prezidentūroje jau atleisti patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Remigijus Ačas, prezidento atstovas spaudai Rosvaldas Gorbačiovas, užsienio reikalų patarėjas Alvydas Medalinskas bei Ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovas Jonas Ragauskas.