Apie tai orkestras pranešė savo tinklalapyje.

„Mums neseniai pranešta, kad mūsų Muzikos vadovė Mirga Mirga Gražinytė-Tyla ką tik sulaukė teigiamo COVID-19 rezultato. Mirga sveiksta, ji yra izoliavusis namuose“, – nurodo orkestras.

Pranešime nurodoma, kad vadovaujantis specialistų nurodymais, apie tai informuoti orkestro nariai.

„Mes norime palinkėti Mirgai greitai pasveikti ir laukiame jos su mumis gegužę“, – teigiama pranešime.

Dar kovo 9 orkestro paskyroje feisbuke buvo pranešta, kad M. Gražinytė-Tyla negalės diriguoti suplanuotame kovo 10 d. koncerte, nes jaučiasi prastai, bet tuomet dar nebuvo detalizuojama, kas jai nutiko.

M. Gražinytės-Tylos tėvas Romualdas Gražinis LRT.lt patvirtino, kad koronavirusas patvirtintas ir dirigentės mažamečiam sūnui. Jam šios vasaros pabaigoje sukaks dveji metai.

M. Gražinytė-Tyla šiuo metu laukiasi antrojo vaiko, kuris turėtų gimti rugpjūtį – apie tai ji viešai pranešė vasario pabaigoje, perspėdama, kad tai turės įtakos būsimų jos koncertų grafikui.

Mirga Gražinytė-Tyla – lietuvių dirigentė, kuri nuskambėjo pasaulio žiniasklaidoje tapusi Birmingemo simfoninio orkestro dirigente, taip pat ji yra dirbusi dirigente Los Andželo filharmonijoje. Taip pat ji yra buvusi Zalcburgo valstybinio teatro muzikos direktorė. Tarp kitų išskirtinių jos pasiekimų – sutartis su legendine klasikinės muzikos įrašų leidybos kompanija „Deutsche Grammophon“: ji yra pirmoji moteris dirigentė, su šia kompanija turinti ilgalaikę sutartį.

2019 m. vasarį tarptautinis interneto portalas „Classic FM“ ją paskelbė geriausia pasaulyje dirigente moterimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (235)