Jau antrą savaitę gausios savanorių pajėgos deda visas įmanomas pastangas rasti vasario 4 dieną iš gimtadienio namo ėjusį ir be jokių žinių pradingusį Mykolą.

Daugiausiai tikrinama Neris, nes labiausiai tikėtina, kad vaikinas įkrito į upę, tačiau kol kas paieškos bevaisės.

„Vyksta, dabar daugiau mažiau pasiruošimai rytojaus paieškom. Planuojame rytoj vėl plaukti baidarėmis“, – trečiadienį Delfi sakė dingusio vaikino tėvas.

Neris jau išžvalgyta iki pat Kauno, ją tikrino narai, ji apžiūrėta tiek dronais, tiek pėsčiomis, tiek baidarėmis.

„Bet upėje situacija dinamiška ir keičiasi, prasmė ten žiūrėti visą laiką yra“, – pastebėjo M. Davidonis.

Ieško svarbių liudininkų

Feisbuko grupėje „Mykolo paieška“ paskelbtas prašymas atsiliepti žmonėms, kurie tądien laikotarpyje nuo 16:30 iki 17:30 ėjo atkarpa palei Nerį pro Danijos ambasadą Sluškų g. ir prasilenkė su paaugliu. Juos užfiksavo vaizdo stebėjimo kameros.

Anksčiau dingusio vaikino mama Delfi minėjo, kad keli liudininkai pasakojo girdėję triukšmaujant jaunuolių kompaniją maždaug tuo metu ir toje vietoje, kur dingo Mykolas.

Nors plačiai prašyta jų atsiliepti, M. Davidonio žiniomis, jie kol kas taip ir neatsirado.

„Atsiliepė liudininkai, kas matė kažkokius jaunuolius, bet tie asmenys, kurie ten buvo, tie jaunuoliai, kol kas nenustatyti. Manau, policija turi galimybių juos nustatyti, tikiuosi, jie tą ir daro, – kalbėjo jis ir pridūrė, kodėl šie liudytojai svarbūs. – Bent jau kažkas tada atkristų, norime kažkiek atmetinėti įvairias versijas.

Pasak jo, versijų mažėja nuolat, kadangi apžiūrėta jau daugybė apleistų pastatų ir miškingų vietų, tačiau ten nieko nerasta.

„Atskiros grupės šiuo metu vis dar tikrina miškingas teritorijas“, – sakė jis.

Skelbta, kad tėvas turėjo progą susipažinti su policijos surinkta medžiaga ir nors negalėjo atskleisti, ką ten pamatė, minėjo, kad nieko reikšmingo pareigūnai nerado.

M. Davidonis taip pat labai dėkojo visiems, prisidedantiems prie paieškos ir ypač tiems, kurie koordinuoja ir organizuoja visus veiksmus feisbuko grupėje.

Neatmeta jokių versijų

Policija taip pat aiškinasi, kas nutiko, tačiau kol kas vykdomas tik tyrimas dėl paieškos, duomenų, kad galėjo būti įvykdytas nusikaltimas, nėra.
„Policija su savo partneriais ir savanoriais deda didžiules pastangas, bendradarbiaujame su dingusio berniuko artimaisiais tam, kad pasiektume rezultatą. Labiausiai orientuojamės į pačią paiešką, tačiau šalia to tiriamos ir galimos tam tikros versijos, ar jaunuolis nėra tapęs kažkokio nusikaltimo auka.

Šiuo metu ikiteisminio tyrimo nėra, tačiau ir be jo atliekame kryptingus veiksmus tam, kad nustatytume jo buvimo vietą ir visas kitas aplinkybes. Kol kas objektyviai kažko paguodžiančio šiai minutei negaliu pasakyti, tačiau darome viską, kad aiškumas būtų“, – anksčiau DELFI TV laidoje „Iš esmės“ teigė Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Renatas Požėla

Jis tvirtino, kad tyrėjai, kurie atsakingi už paieškos koordinavimą, tikrai yra išstudijavę galimus maršrutus, visas kitas galimas aplinkybes, o dabar didžiausi pajėgumai metami į buvimo vietos nustatymą. Ir nors visuomenė ieškoti dingusio paauglio labai padeda, kartais pranešimai policijai trukdo ir klaidina.

„Taip nutinka, kai įvyksta tokie rezonansiniai įvykiai. Tai kolegos vilniečiai kreipėsi į visuomenę dėkodami už pilietiškumą, tačiau prašydami teikti tik tą informaciją, kuri yra tikra. Dažnai susiduriama su tam tikromis interpretacijos ar noru pamokyti, kaip reikia dirbti, ką reikia daryti. Prašome tik faktų, kas yra tikra, o ne kas yra menama“, – dar kartą į visuomenę kreipėsi R. Požėla.

Užsiminė apie mįslingas detales

Kaip Delfi pasakojo dingusiojo mama Ieva, atsirado jau du liudininkai, – prie Neries M. Davidonio dingimo vietoje, po Žirmūnų tiltu Vileišio gatvėje, matė ir girdėjo šūkaujančią jaunuolių kompaniją. Būtent dabar reikia informacijos apie juos.

„Būtų įdomiausia su tais jaunuoliais pakalbėti. Gal jis buvo užpultas, o gal buvo susiplanavęs susitikti su kažkokiais draugais, kurių mes nežinome, – pasakojo pašnekovė ir pridūrė dar vieną labai keistą detalę. – Tuo laiku jo telefono ryšys buvo toje vietoje, jo striukė, kuprinė rasta toje vietoje. Turiu įtarimą, kad telefoną turėjo ne jis. Jis visada man atsakydavo į žinutes. Tada, kai pradėjau jo ieškoti, jam rašyti, jis jas perskaitė, bet man nieko neatsakė. Buvome susitarę, kad grįš 6 valandą. Ta vieta mums labai paslaptinga ir mums reikia sužinoti, kas nutiko.“

Dabar M. Davidonio mama prašo atsiliepti visų, kurie tuo laiku ką nors matė, girdėjo, galbūt turi namie vaizdo kameras ar gali padėti bet kokia kita užuomina.

Nors gandų ir pranešimų daugybė, būtent apie šią jaunuolių kompaniją jau pranešė du liudytojai.
„Yra du liudininkai, vienas tikrai patikimas, iš kitos upės pusės girdėjo, kad šūkavo jaunuoliai. Taip pat mergina su šunimi matė jaunuolius, bet pro juos nėjo, apsisuko, grįžo, nes jai įtartina“, – sakė vaikino mama.

Dingo be žinios

Delfi primena, kad paauglys vasario 4 d., šeštadienį, apie 12 val., išėjo iš namų, paskutinį kartą draugai jį matė 16 val. prie Vingio kino teatro. 16 val. 30 min. jis vaizdo skambučiu susisiekė su draugu.

Vaizdo kameromis užfiksuota, kad 16 val. 10 min. jis išlipo iš 4 maršruto troleibuso Kražių stotelėje ir nuėjo Neries link. Savanoriai prie Žirmūnų tilto rado Mykolo striukę ir kuprinę, vėliau ir telefoną, banko kortelę bei ausines.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)