Paauglys šeštadienį, apie 12 val., išėjo iš namų, paskutinį kartą draugai jį matė 16 val. prie Vingio kino teatro. 16 val. 30 min. jis vaizdo skambučiu susisiekė su draugu.

Vaizdo kameromis užfiksuota, kad 16 val. 10 min. jis išlipo iš 4 troleibuso Kražių stotelėje ir nuėjo link Neries.

„Visos pajėgos sutelktos paieškai, yra savanorių, dideli plotai prie Neries paskirstyti. Dar vakar tyrėja sakė, kad visa paieška bus vykdoma iki pat Kauno“, – pasakojo vaikino mama.

Kol kas pagrindinė versija, kad vaikinas upėje, ją žvalgo narai. Sukurtoje feisbuko grupėje „Mykolo paieška“ į pagalbą kviečiami ir savanoriai su valtimis ar baidarėmis. Internete skelbiamas ir dingusio paauglio paieškų žemėlapis.

Per pietus dingusio vaikino tėvas feisbuke rašė, kad nors upė tikrinama valtimi, išlieka prasmė žvalgyti ir krantą.

„Teritorija didelė ir nuo kranto gali matytis kitaip nei nuo vandens. Planuojame nuo 13 val. rinktis prie „Depo“ ir priklausomai nuo žmonių kiekio pasiskirstyti komandomis į skirtingas puses nuo Gariūnų tilto“, – rašė jis.

Užsiminė apie mįslingas detales

Kaip Delfi pasakojo dingusiojo mama Ieva, atsirado jau du liudininkai, – prie Neries M. Davidonio dingimo vietoje, po Žirmūnų tiltu Vileišio gatvėje, matė ir girdėjo šūkaujančią jaunuolių kompaniją. Būtent dabar reikia informacijos apie juos.

„Būtų įdomiausia su tais jaunuoliais pakalbėti. Gal jis buvo užpultas, o gal buvo susiplanavęs susitikti su kažkokiais draugais, kurių mes nežinome, – pasakojo pašnekovė ir pridūrė dar vieną labai keistą detalę. – Tuo laiku jo telefono ryšys buvo toje vietoje, jo striukė, kuprinė rasta toje vietoje. Turiu įtarimą, kad telefoną turėjo ne jis. Jis visada man atsakydavo į žinutes. Tada, kai pradėjau jo ieškoti, jam rašyti, jis jas perskaitė, bet man nieko neatsakė. Buvome susitarę, kad grįš 6 valandą. Ta vieta mums labai paslaptinga ir mums reikia sužinoti, kas nutiko.“

Dabar M. Davidonio mama prašo atsiliepti visų, kurie tuo laiku ką nors matė, girdėjo, galbūt turi namie vaizdo kameras ar gali padėti bet kokia kita užuomina.

Nors gandų ir pranešimų daugybė, būtent apie šią jaunuolių kompaniją jau pranešė du liudytojai.

„Yra du liudininkai, vienas tikrai patikimas, iš kitos upės pusės girdėjo, kad šūkavo jaunuoliai. Taip pat mergina su šunimi matė jaunuolius, bet pro juos nėjo, apsisuko, grįžo, nes jai įtartina“, – sakė vaikino mama.

Daug spekuliacijų sukėlė mamos pagalbos prašyme nurodyta detalė, kad, jo draugo teigimu, per paskutinį vaizdo skambutį sūnus užsiminė, jog nesiorientuoja, kur yra. Tačiau dabar ji sakė abejojanti, ar taip išties buvo.

„Jis gal kažką meluoja. Žiūrėjome įrašą troleibuse, kur jis įlipa, kur išlipa. Normaliai įlipa, išlipa. Arba kažkas atsitiko per tą pusvalandį, neaišku“, – sakė ji.

Aktyviai įsitraukė visuomenė

Policijos atstovė Julija Samorokovskaja Delfi informavo, kad toliau tęsiami aktyvūs paieškos veiksmai.

Turintys bet kokios informacijos raginami skambinti dingusio vaikino mamai +37061216174 arba į Bendrąjį pagalbos centrą numeriu 112.

Vaikinas buvo su megztiniu storais horizontaliais dryžiais žalia ir tamsiai mėlyna spalva.

Paiešką aktyviai vykdo ugniagesiai gelbėtojai, sekmadienį jie išžvalgė Neries upę nuo Žirmūnų iki Lazdynų tilto, bet nieko nerado. Šiandien paieška tęsiama. Prie paieškų prisijungė ir gausus būrys savanorių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)