Sakoma, kas ieško, tas randa: pirmadienį pasiūlymas mesti pirštinę Daliai Grybauskaitei nusiųstas konservatoriui Nagliui Puteikiui.

„Aš, Dievo pašauktas kandidatas į prezidentus M. Filipavičius, pasiūliau N. Puteikiui tapti mano iškeltu kandidatu į prezidentus. N. Puteikis nori, kad viešai apie tai paskelbčiau ir lauksime jo atsakymo. Manau, jis nori sužinoti, kokia bus visuomenės reakcija. Jeigu mano reitingai gal net pagerėjo, kai iškėliau bedarbį Alfredą Aliukevičių, tai, manau, iškėlus N. Puteikį neturėtų pablogėti“, - laiške rašė M. Filipavičius.

Kandidatus permato pažvelgęs į veidą?

Savo siūlymą vyras motyvuoja tuo, kad Lietuvos politinėje padangėje nėra tinkamų kandidatų. Dėl šios priežasties M. Filipavičius socialiniame tinkle nusiuntė žinutę N. Puteikiui ir pasiteiravo, ar šis nenorėtų tapti kandidatu į prezidentus.

„Pagalvojau, gal būtų tinkamas. Šiaip tų žmonių nėra, nelabai randu kažko tinkamo, čia Lietuvoje problema didžiulė. Aš iškėliau A. Aliukevičių, bet ką jūs manot, jis išgeriantis, tai ten nieko gero, reikia rimtesnio žmogaus. Tai aš, kaip iždininkas, galiu iškelti kelis kandidatus“, - DELFI pasakojo 33 metų vidurinio išsilavinimo neturintis M. Filipavičius.

„Jis padėkojo už pasiūlymą, kad įdomus, ir paprašė, ar negalėčiau viešai apie tai paskelbti, kad jam pasiūliau“, - pasakojo vyras.

Klausiamas, kaip nusprendžia, kad kandidatas tinkamas būti kandidatu į prezidentus, M. Filipavičius aiškino žvelgiantis žmogui į veidą.

Mindaugo Filipavičiaus puslapis prezidento.lt
„Kad būtų normalus žmogus, patikimas... Šiaip aš vien žmogui į veidą pasižiūrėjus galiu daug pasakyti. Tai taip yra. Paskui pabendrauji ir nusprendi. O vien į veidą pažiūrėjus galima pasakyti, tinkamas būti prezidentu, ar ne“, - teigė M. Filipavičius.

Vyras teigia, kad pažiūrėjęs į D. Grybauskaitės veidą puikiai mato, esą ji nelabai tinkama būti prezidente.

„Ne tas ji žmogus, kuris galėtų dėl žmonių kažką iš esmės padaryti“, - sakė vyras, geru žodžiu nepaminėjęs ir socialdemokratų kandidato Zigmanto Balčyčio.

N. Puteikis: matyt, aš prie tų pageriančių

N. Puteikis DELFI sakė išties gavęs M. Filipavičiaus siūlymą kandidatuoti prezidento rinkimuose, tačiau sakė apie tai pagalvosiąs iki 2014 m. vasario 20 d. 16.58 val. Šią dieną baigiasi kandidatų pareiškinių dokumentų priėmimas.

„Tas jaunuolis, jeigu jį galima vadinti jaunuoliu, atrodo nuoširdus ir, atrodo, nuoširdžiai tiki tuo, ką kalba. Jis nepanašus į piktybinį žmogų ir tikriausiai nori nuoširdžiai padėti bei ieško, kas galėtų pabūti, vietoje jo, tuo prezidentu, kol jam sueis tinami metai. Mane suglumino, kai žiniasklaida rašė, kad tas žmogus, kurį jis parinko, yra toks pageriantis. Mane suglumino, matyt, aš prie tų pageriančių kategorijos?“ - pečiais gūžčiojo N. Puteikis.

M. Filipavičius yra 33-ejų – iki prezidento rinkimams reikalingo 40-ies metų amžiaus cenzo jam gerokai trūksta. Tačiau tai nekliudė jam bene pirmajam apsiskelbti kandidatu į prezidentus.
M. Filipavičius pernai pradėjo reklamuotis savo svetainėje prezidento.lt. Per bedarbį prezidento kėdės sumanęs siekti jaunas vyras čia pristatomas kaip „pašauktas Dievo kandidatas į Lietuvos Respublikos prezidentus“.

„Daugelis iš jūsų norėjote geros valdžios ir geresnio gyvenimo. DIEVAS pašaukė mane siekti tapti Lietuvos Respublikos Prezidentu ir kardinaliai pakeisti Lietuvą, kad žmonių gyvenimas gerėtų“, - savo svetainėje rašo M. Filipavičius.

Ir čia jis neslepia siekiantis Lietuvą valdyti ne tiesiogiai, o per statytinį. „Pagal LR Konstituciją į prezidentus galima kandidatuoti nuo 40 metų. Man yra 33 metai, todėl vietoje savęs iškelsiu kandidatą, kurį išrinkus aš galėsiu eiti prezidento pareigas ir iš esmės keisti Lietuvos situaciją, kad žmonių gyvenimas gerėtu“, - teigia M. Filipavičius.

Politinės kampanijos dalyviai prezidento rinkimuose gali registruotis iki vasario 20 dienos. Tam, kad taptų kandidatais, vėliau jie turės pateikti pareiškinius dokumentus, sumokėti užstatą ir surinkti ne mažiau kaip 20 tūkst. jų kandidatūrą palaikančių rinkėjų parašų.

Prezidento rinkimai vyks gegužės 11 dieną.