Įvežtiniai atvejai – iš Maltos ir Ukrainos

Du įvežtiniai atvejai patvirtinti Vilniaus apskrityje gyvenantiems asmenimis – žmonės į Lietuvą grįžo iš Maltos. Vienam iš šių asmenų pasireiškė koronavirusinei infekcijai būdingi simptomai.

Trečiasis įvežtinis atvejis per vakar parą registruotas Klaipėdoje. Nustatyta, kad asmuo į Lietuvą iš Ukrainos atvyko darbo reikalais. COVID-19 ligai būdingų simptomų žmogus nejaučia.

22 nauji atvejai siejami su židiniais

8 vakar Utenos apskrityje nustatyti atvejai yra siejami su židiniu įmonėje „Intersurgical“. Visi asmenys buvo izoliacijoje, tyrimas koronavirusinei infekcijai nustatyti atliktas dėl turėto sąlyčio. Šiuo metu registruoti 24 su šiuo protrūkiu susiję atvejai. Kaip jau skelbta, vertinama, kad židinys įmonėje turi sąsajų su šeiminiu protrūkiu Molėtų rajone.

Taip pat 7 nauji atvejai, nustatyti per vakar, siejami su rugpjūčio 15-16 d. Prienų rajone vykusiu „PravalFestu“. Vakar COVID-19 liga patvirtinta 5-iems šio renginio dalyviams ir 2-iems su renginyje dalyvavusiais kontaktavusiems asmenims. Iš viso su šiuo renginiu siejami 14 koronavirusinės infekcijos atvejų, įskaitant patvirtintus per vakar.

Toliau aktyvus išlieka ir židinys vienos dovanų čekius parduodančios įmonės administracijoje Vilniuje. Vakar patvirtintas 1 susijęs atvejis. Asmuo nėra šios įmonės darbuotojas. Iš viso su protrūkiu šiuo metu siejami 8 užsikrėtimo COVID-19 liga atvejai. Pirmasis susirgimas šioje įmonėje siejamas su Panevėžio rajone vykusia šeimos švente.

Vakarykštę parą Vilniuje patvirtintas dar 1 COVID-19 ligos atvejis, pirminiu vertinimu, yra siejamas su susirgimais, registruotais „Vilniaus vandenyse“. Tai 4-asis susijęs atvejis.

Taip pat vakar Vilniuje registruotas naujas židinys. COVID-19 liga patvirtinta 2-iems Vilniaus oro uosto (VNO) pasienio užkardos darbuotojams. Šiuo metu turimais duomenimis, daugiau susijusių atvejų nėra nustatyta.

Tuo metu, Kaune vakar registruoti 2 nauji COVID-19 ligos atvejai, siejami kelio ženklus, atramas gaminančia įmone. Iš viso epidemiologinių tyrimų metu nustatyti 5 su šiuo židiniu sietini susirgimai.

Taip pat dar 1 atvejis vakar registruotas Panevėžio apskrityje. COVID-19 liga nustatyta žemės ūkio kooperatyvo „Šiaurės aruodai“, įsikūrusio Pasvalio rajone, darbuotojui. Tai trečiasis susirgimas šioje įmonėje.

Be to, nustatyta, kad 14 žmonių – 10 Vilniaus, ir po 2 Panevėžio bei Kauno apskrityse – užsikrėtė po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtinta COVID-19 liga.

9 asmenų užsikrėtimo aplinkybės dar nėra aiškios


Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė 9 asmenys – 5 Vilniaus ir po 2 Kauno bei Utenos apskrityse. Asmenys tirti dėl COVID-19 ligai būdingų simptomų.

Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo.

Lietuvoje – 86-asis mirties nuo koronaviruso atvejis

NVSC praneša, kad Kauno klinikinėje ligoninėje mirė koronavirusu užsikrėtęs žmogus. Tai 86-oji mirtis šalyje. Mirusysis priklausė 60-69 metų amžiaus grupei, turėjo gretutinių susirgimų.
COVID-19 liga asmeniui buvo patvirtinta rugpjūčio 7 d. Nustatyta, kad mirusysis užsikrėtė po kontakto su sergančiu artimuoju namų aplinkoje.

NVSC informuoja, kad Lietuvoje iš viso konkretiems žmonėms patvirtinta 2810 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 896 asmenų, 1815 – pasveiko.

Daugiausia – Vilniaus apskrityje

Per praėjusią parą galutiniais duomenimis Lietuvoje patvirtinti 48 nauji koronaviruso atvejai, daugiau nei pusė jų – Vilniaus apskrityje, BNS informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Tai didžiausias naujų koronaviruso atvejų skaičius šalyje nuo balandžio 19 dienos, kuomet pranešta apie 59 naujus užsikrėtimo atvejus.

NVSC duomenimis, Vilniaus apskrityje pavirtinti 28 nauji koronaviruso atvejai.

Be to, visuomenės sveikatos specialistai informuoja, kad aktyviausi židiniai yra susiję su įmone „Intersurgical“, kur patvirtinti aštuoni nauji atvejai, ir su renginiu „PravalFestas“, kur patvirtinti septyni nauji atvejai.

Ligoninė

„Jeigu paskaičiuotumėme rugpjūčio mėnesio vidurkį, kiek kiekvieną dieną serga, tai tas vidurkis kiekvienos dienos sudaro apie 25 atvejus“, – LRT radijui penktadienį sakė NVSC epidemiologė Daiva Razmuvienė.

Anot jos, susirgimų skaičius išaugo vasaros laikotarpiu visuomenei atsipalaidavus.

Vakarykščiai atvejai siejami su „PravalFestu“

Primename, kad vakar iš 36 naujų koronaviruso atvejų 17 yra susiję su židiniais, 10 asmenų užsikrėtė po kontakto su žinomais sergančiaisiais, aštuonių žmonių užsikrėtimo aplinkybės nežinomos, taip pat nustatytas vienas įvežtinis atvejis, ketvirtadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Septyni nauji Vilniaus ir Utenos apskrityse nustatyti atvejai yra siejami su židiniu įmonėje „Intersurgical“. NVSC teigimu, visi asmenys buvo izoliacijoje, tyrimas koronavirusui nustatyti atliktas dėl turėto sąlyčio. Su šiuo protrūkiu susiję 16 atvejų. Vertinama, kad židinys įmonėje turi sąsajų su šeiminiu protrūkiu Molėtų rajone.

Du nauji atvejai Vilniaus apskrityje yra siejami su rugpjūčio 15–16 dienomis Prienų rajone vykusiu „PravalFestu“. Užsikrėtimas patvirtintas dviem šio renginio dalyviams, jiems pasireiškė COVID-19 būdingi simptomai. Iš viso su šiuo protrūkiu siejami septyni atvejai.

Vilniuje patvirtintas dar vienas koronaviruso atvejis, susijęs su židiniu chore „Draugiški projektai“. Epidemiologų teigimu, tai yra antrinis atvejis – vertinama, kad asmuo užsikrėtė, pabendravęs su choro veikloje dalyvaujančiu asmeniu. Skaičiuojama, kad iš viso su šiuo židiniu šiuo metu siejami 25 susirgimai.

Be to, vienas naujas atvejis Vilniuje yra siejamas su židiniu dovanų čekius parduodančios įmonės administracijoje. Iš viso su protrūkiu šiuo metu siejami septyni užsikrėtimo COVID-19 atvejai.

Kauno apskrityje užsikrėtimas patvirtintas dviem užsieniečiams, dirbantiems Kaune veikiančioje logistikos įmonėje. Iš viso su protrūkiu dabar siejami 26 atvejai.

Dar du atvejai Kaune siejami su židiniu „Lietuvos geležinkelių“ padalinyje. Abu atvejai yra antriniai – asmenys nėra šios įmonės darbuotojai. Epidemiologų vertinimu, iš viso su židiniu siejami keturi susirgimai.

NVSC teigimu, toliau aktyvus išlieka ir grožio salone Kaune įsiplieskęs židinys – praėjusią parą registruotas dar vienas susijęs susirgimas. Anot epidemiologų, tai – antrinis atvejis. Žmogui yra pasireiškę koronavirusui būdingi simptomai. Su šiuo židiniu šiuo metu siejama 13 užsikrėtimų.

Pasak visuomenės sveikatos specialistų, naujas židinys registruotas Panevėžio apskrityje. COVID-19 liga nustatyta žemės ūkio kooperatyvo „Šiaurės aruodai“, įsikūrusio Pasvalio rajone, darbuotojui. Tai – antrasis susirgimas šioje įmonėje. Pirmojo asmens užsikrėtimo aplinkybės, epidemiologų vertinimu, siejamos su „Akademine kredito unija“ Kaune.

Be to, nustatyta, kad 10 žmonių – šeši Vilniaus, trys Klaipėdos ir vienas Panevėžio apskrityse – užsikrėtė po kontakto su žinomais sergančiaisiais.

Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė aštuoni asmenys – po tris Vilniaus ir Panevėžio, bei po vieną Kauno ir Klaipėdos apskrityse.

Be to, Panevėžio apskrityje registruotas vienas įvežtinis atvejis – asmuo į Lietuvą grįžo iš Jungtinės Karalystės.

Lietuvoje iš viso vakar patvirtinti 2762 koronaviruso atvejai, tebeserga 862 asmenys, 1802 – pasveiko.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 85 asmenys, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų.