Pagal savivaldybių pateikiamus duomenis, Vilniuje šis fondas siekė 5,6 mln. litų (panaudota 3,9 mln. litų), Kaune - 4,072 mln. litų (panaudota 4,026 mln. litų), o Klaipėdoje savivaldybės rezervas tebuvo 460 tūkst. litų (panaudota 252 tūkst. litų).

Finansų ministerijos teigimu, savivaldybių administracijų direktorių rezervo lėšos turi būti naudojamos toms reikmėms, kurių negalima suplanuoti rengiant ir tvirtinant savivaldybės biudžetą. Ministerija teigia, kad savivaldybės pagal Lietuvos įstatymus yra pakankamai laisvos spręsti dėl lėšų, kurios skirtos jų savarankiškoms funkcijoms, naudojimo, tačiau pabrėžiama, kad rezervo paskirtis - nenumatyti atvejai.

Uostamiestyje daugiausiai lėšų - per 140 tūkst. litų - iš rezervo buvo skirta švietimo įstaigų stogų remonto darbams, 50 tūkst. litų - ekstremalios situacijos padariniams likviduoti Japonijos mieste partneryje Kudži.

Kaune daugiausiai lėšų iš rezervo atiteko Kauno pilies atkūrimui ir pilies teritorijoje kertamų medžių atkuriamajai vertei (atitinkamai 838 tūkst. ir 164 tūkst. litų), įvairioms su Europos vyrų krepšinio čempionatu susijusioms išlaidoms padengti. Paramos iš rezervo čia, kaip ir sostinėje, be kita, gavo įvairūs kultūriniai projektai (vietos popiežiaus Jono Pauliaus II paminklui sutvarkymas ir apšvietimas - 170 tūkst. litų, miuziklas "Karolis" - 50 tūkst. litų ir kt.).

Iš Vilniaus savivaldybės pateikto dokumento "Tarybos narių kvotų panaudojimas 2011 metais" matyti, kad tarybos nariai savo nuožiūra lėšų iš rezervo, be kita ko, skyrė partiniams renginiams, pavyzdžiui, Lietuvos lenkų sąjungos Vilniaus skyriaus kalėdinei šventei, jaunimo organizacijos "Darbas" renginiui "Nauja pradžia", asociacijai "Tvarkos ir teisingumo jaunimo lyga". Remti ir įvairūs kultūriniai projektai - pavyzdžiui "darbietė" Nijolė Jagelavičienė 20 tūkst. litų iš savivaldybės rezervo skyrė tuometinio dukters Agnės Jagelavičiūtės draugo Oskaro Koršunovo režisuotam spektakliui "Miranda".

Savivaldybės BNS pateiktame dokumente "Tarybos narių kvotų panaudojimas 2011 metais" nurodoma, kad kolegijos nariai, mero pavaduotojai, komitetų pirmininkai ir frakcijų vadovai turi 20 tūkst. litų kvotą, kiti tarybos nariai disponuoja perpus mažesne suma. Tiesa, Vilniaus miesto savivaldybės Viešųjų ryšių skyrius nurodo, kad siūlymai skirti paramą būna apsvarstomi tarybos Ekonomikos komitete, o galutinį sprendimą priima administracijos direktorius.