Dalyvavimas referendume suvokiamas kaip svarbi pilietinės pozicijos išraiška - 89 proc. su šia formuluote visiškai sutinka arba sutinka.

„Apklausos duomenys rodo, kad pilietybės klausimas yra itin svarbus ir reikšmingas visuomenei. Svarbus ir pats aiškumas atsakant į teikiamą referendumo klausimą - ar mes pritarsime, kad Lietuvos piliečiai, įgiję kitos NATO ir ES šalies pilietybę, galės išsaugoti Lietuvos pilietybę, ar ne. Tai kiekvieno iš mūsų pareiga“, - sako Vyriausybės kanclerio pirmasis pavaduotojas Deividas Matulionis.

Deja, didesnei daliai gyventojų informacijos apie referendumą nepakanka. Tik 12 proc. apklaustųjų nurodė, kad informacijos dėl referendumo jiems visiškai pakanka, dar 33 proc. teigė, kad greičiau pakanka. Tačiau 38 proc. respondentų nurodė, kad informacijos greičiau nepakanka, o kad visiškai nepakanka nurodė net 11 proc. apklaustųjų.

Apklausos duomenimis, jaunimas (iki 25 m.) mažiau domisi šiuo klausimu ir turi mažiau žinių, o vyresnio amžiaus bei žemesnio išsimokslinimo respondentų žinios dažniau yra netikslios.

Apklausą vasario mėnesį Vyriausybės kanceliarijos užsakymu atliko viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“.