Premjeras A. Butkevičius vėliau skubėjo paneigti partijos kolegės žodžius, primindamas, kad tai buvo asmeninis ūkio ministrės B. Vėsaitės pareiškimas.

„Konkrečiai dėl ministrės pasisakymų premjeras jau yra įvertinęs šį pasisakymą. Aš turbūt galėčiau tik pridėti, kad besiblaškantys Vyriausybės atstovai kalba skirtinga kalba ir iš tikrųjų menkina Lietuvos tarptautinį įvaizdį bei sudaro nepatikimos valstybės vaizdą“, - viešėdama Aleksandro Stulginskio universitete vykusioje žemės ūkio parodoje „Ką pasėsi...2013“ sakė D. Grybauskaitė.

Trečiojo energetikos paketo, kuris numato dujų perdavimo, tiekimo ir skirstymo veiklų atskyrimą, įgyvendinimas sukėlė ginčų tarp Lietuvos ir „Gazprom“. Pagal šį paketą Lietuva iki 2014 metų pabaigos ketina atskirti „Lietuvos dujų“, kurių 37,1 proc. akcijų valdo „Gazprom“, veiklas - magistraliniai dujotiekiai atiteks nuo „Lietuvos dujų“ atskiriamai naujai įmonei.

„Trečiasis paketas yra dujų reforma Europoje, kuri numato konkurencingumo atsiradimą dujų sektoriuje, todėl mums labai svarbi ši reforma, nes visa Europa ir Lietuva turi turėti alternatyvą dujų tiekime tam, kad galėtume būti neprikalusomi nuo vienos ar kitos šalies diktato“, - sakė D. Grybauskaitė.

Ministras pirmininkas A. Butkevičius ketvirtadienį komentuodamas B. Vėsaitės pareiškimus teigė, kad ūkio ministrė nėra susipažinusi su darbo grupės rengiamu atnaujintos energetikos strategijos projektu.

„Aš kiek žinau, ji nėra susipažinusi su šita visa paruošta medžiaga. Tai čia yra jos, aš manau, asmeninis pareiškimas", - ketvirtadienį žurnalistams sakė A. Butkevičius.

Socialdemokratų lyderio teigimu, Lietuvos energetikos instituto mokslininkų atlikta studija nėra išbaigta. Esą kai ji bus išbaigta, Seime bus pristatyta nauja Lietuvos energetikos strategija. A. Butkevičius ne pirmą kartą sakė, kad Lietuvos apsisprendimas, ar statyti atominę elektrinę, priklausys nuo statybos kaštų bei kitų galimų alternatyvų.

Tuo metu komentuodamas B. Vėsaitės pareiškimą, kad Trečiąjį energetikos paketą Lietuva galėjo įgyvendinti lėčiau, premjeras kalbėjo, kad jo vadovaujama Vyriausybė nekeičia nuomonės dėl paketo įgyvendinimo.

„Šita Vyriausybė nekeičia savo nuomonės dėl Trečiojo energetikos paketo įgyvendinimo", - teigė premjeras.

Pati ūkio ministrė B. Vėsaitė teigia, kad žiniasklaidoje pasirodę pranešimai neatitinka tikrovės ir pateikia ištraukas iš interviu „Žinių radijui“. Tiesa, ištraukos nesiskiria nuo žiniasklaidoje publikuojamų ministrės citatų, o Ūkio ministerijos puslapyje priduriama, kad ministrė išsakė asmeninę savo nuomonę.