Šį faktą televizijai patvirtino užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas. Anot jo, prezidentė pareiškė nepasitikėjimą, todėl Vyriausybė turės svarstyti šią nuomonę ir priimti sprendimą. Klausimą dėl M. Laurinkaus Vyriausybė turėtų svarstyti trečiadienio posėdyje. Su ministru, kuris išvyko į Izraelį, DELFI susisiekti nepavyko.

Premjeras Andrius Kubilius priežasčių, dėl kurių ambasadorius atšauktas iš posto, nekomentavo. Jis teigė nežinantis, kodėl valstybės vadovė juo nepasitikinti.

Tuo metu M. Laurinkus antradienį vakare susilaikė nuo komentarų, panoręs pirmiausiai pasižiūrėti televizijos reportažą. „Nežinau“, - šiek tiek pasimetęs lakoniškai DELFI sakė jis.

Vėliau ambasadorius DELFI prisipažino antradienį dieną sulaukęs V. Ušacko skambučio. „Jis pranešė, kad prezidentė reikalaujanti atstatydinti mane. Paklausiau, ar dėl darbo. Ministras sakė, kad ne, - kalbėjo M. Laurinkus. - Norėčiau išgirsti priežastis, bet nesitikiu. Sąjūdžio laikais dar klausdavome, kas ir dėl ko. Atkūrus Nepriklausomybę dar gerą dešimtmetį klausinėdavome, bet paskui nustojome.“

Šešerius metus VSD vadovavęs M. Laurinkus ambasadoriumi Gruzijoje dirba nuo praėjusių metų rugsėjo. Prieš tai jis ėjo analogiškas pareigas Ispanijoje.

Beje, penktadienį M. Laurinkus patvirtino prieš keletą metų kalbėjęs su tuomečiu prezidentu Rolandu Paksu apie galimybę įvežti į Lietuvą terorizmu įtariamus asmenis. Pats eksprezidentas apie tai pranešė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariams, ieškantiems slapto CŽV kalėjimo pėdsakų.