„Asmeninę nuomonę aš premjerui išsakiau, aš nepritarsiu šiai kandidatūrai. Norėčiau, kad būtų ne tik kvalifikacija, bet ir pasitikėjimas žmonių bei visuomeninis pripažinimas“, - teigė D. Grybauskaitė, paklausta, kodėl neketina patvirtinti A. Valinsko kultūros ministru.

Pasak šalies vadovės, iš principo teikimai į laisvas ministrų vietas turi būti bent iš kelių kandidatūrų, esą apie tai klabėta ir su premjeru Andriumi Kubiliumi.

„Aptarėme, kad iš principo teikimai į bet kokį ministro postą turi būti iš kelių kandidatūrų ir kad būsimieji ministrai turėtų ne tik savo nuomonę apie save ar savo partijos nuomonę apie juos, bet ir visuomenės pasitikėjimą“, - teigė D. Grybauskaitė.

DELFI primena, kad šiuo metu kultūros ministro pareigas eina Tautos prisikėlimo partijos į šį postą deleguotas Remigijus Vilkaitis. Partija panoro atšaukti savo ministrą ir pasiūlė kitą kandidatą – „prisikėliečių“ lyderį A. Valinską. Pagrindinė įvardyta R. Vilkaičio atstatydinimo priežastis – nebendravimas su partija ir jos frakcija Seime.