Valdančiosios frakcijos “Tvarka ir teisingumas” seniūnas, vicemeras Evaldas Lementauskas DELFI patvirtino, kad derybos su Nepriklausoma frakcija dėl jos įsiliejimo į valdančiąją koaliciją vyksta, tačiau kokius postus užims šios frakcijos atstovai - dar nenuspręsta.

“Natūralu, kad jie nori ne tik dalyvauti miesto valdyme, bet ir prisiimti atsakomybę. Tačiau nekalbame vien tik apie Privatizavimo komisiją ir tikrai nėra konkrečių asmenų, kurie būtinai šiai komisijai turėtų vadovauti”, - sakė E. Lementauskas.

Vilniaus savivaldybės taryboje įsikūrus trijų narių naujai Nepriklausomai frakcijai, valdančiąją koaliciją šiuo metu sudaro trys frakcijos: „Tvarka ir teisingumas" (13 vietų), Lietuvos socialdemokratų (6) ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija (6). Iiš viso – 25 tarybos nariai.

Opozicijoje dirba Liberalų ir centro sąjunga (9), Tėvynės sąjunga (10) ir Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio atstovai (4).

Naujoji Nepriklausoma frakcija (3) kol kas oficialiai nepaskelbė, ar jungsis prie valdančiosios koalicijos, tačiau opozicine savęs taip pat neįvardino.

Sklypą jau atidavė

DELFI primena, kad šių metų vasario pabaigoje Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Liberalų sąjūdžio (LRLS) frakcijos seniūnas A. Štaras pranešė, kad traukiasi iš Privatizavimo komisijos pirmininko pareigų.

Politiko teigimu, žengti tokį žingsnį jį paskatino miesto mero Juozo Imbraso sprendimas pasirašyti savivaldybės įmonės „Lazdynų būstas“ akcijų privatizavimo sutartį su bendrove „City service“, kartu atiduodant šiai įmonių grupės „Rubicon group“ bendrovei sklypą prie „Litexpo“ rūmų.

„Nesunku nuspėti, kas paskatino valdančiąją daugumą pakeisti savo ankstesnę poziciją ir padovanoti „Rubikonui“ žemės sklypą, kurio vienas aras yra vertas ne mažiau kaip 50 tūkst. litų. Panašu, kad šia dovana bandoma į daugumos gretas susigrąžinti to paties „Rubikono“ įmonėse dirbantį tarybos narį G. Kazaką, kuris kartu su kitais dviem tarybos nariais ką tik įkūrė naują frakciją ir viešai paskelbė norįs būti su dauguma, nesvarbu, kokia ji būtų“, - teigė LRLS frakcija.

Praėjusių metų pabaigoje A. Štaro vadovaujama Privatizavimo komisija nepatvirtino savivaldybės įmonės „Lazdynų būstas“ akcijų privatizavimo rezultatų, kartu iš aukciono laimėtojo „City service“ atėmė galimybę įsigyti automobilių stovėjimo aikštelę, esančią 2 ha sklype Parodų g. 2, Vilniuje.

Dėl šio sklypo A. Štaras ir verslininkai yra apskundę vienas kitą teisėsaugai, pradėtas tyrimas.

Šiemet LRLS frakcijos seniūnas A. Štaras atsistatydino iš Vilniaus vicemero posto, o G. Kazakas pasitraukė iš valdančiosios frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ bei kartu su dviem Lietuvos rusų sąjungos atstovais sostinės savivaldybės taryboje įkūrė naują Nepriklausomą frakciją.