Į posėdį pakviesti Bendrojo pagalbos centro, Ryšių reguliavimo tarnybos, mobiliojo ryšio paslaugas tiekėjų ("Omnitel", "Bitė", "Tele2") vadovai.

Pasak Panevėžio miesto mero Vitalijaus Satkevičiaus, norima išsiaiškinti šių tarnybų darbo trukdžius ir ieškoti sprendimo būdų.

Pirmadienį vyko mero ir pagalbos tarnybų atstovų pasitarimas - su Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato komisaru Rimantu Bobinu kalbėta apie įvykio eigą, problemas ir galimus sprendimo būdus.

Pasitarimo dalyviai taip pat siūlė atkreipti didesnį dėmesį į nepilnamečių kontrolę vėlyvu paros metu, įvairių pasilinksminimo vietų patikrinimą dėl nepilnamečių lankymosi.

Šeštadienį Panevėžio rajone įvykdyta žiauri žmogžudystė, kai, kaip manoma, 17-metė buvo pagrobta, išžaginta ir vėliau sudeginta kartu su automobiliu miške. Mergina prieš tai skambino Bendrajam pagalbos centrui, tačiau centro specialistams nepavyko nustatyti jos buvimo vietos, nes, manoma, jog ji skambino iš telefono, kuriame nebuvo SIM kortelės.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tiriantys žmogžudystės Panevėžio rajono Keravos kaime aplinkybes, šeštadienį sulaikė tris nusikaltimu įtariamus asmenis.