Ketvirtadienį A. Kubilius susitiko su vienu liberalcentristų kandidatų į vidaus reikalų ministro postą, šios partijos vicepirmininku Seimo nariu Artūru Melianu.

A. Melianas - vienas iš kelių politikų, kurių pavardės buvo ištartos pirmadienį vykusiame koalicijos partnerių susitikime.

Liberalcentristai minėjo ir sveikatos apsaugos ministro Raimondo Šukio, dabartinio vidaus reikalų viceministro buvusio saugumiečio Mindaugo Ladigos, Seimo nario Vytauto Bogušio ir vidaus reikalų ministru jau buvusio Regimanto Čiupailos kandidatūras.

Viena priežasčių, kodėl stringa liberalcentristo Raimundo Palaičio įpėdinio skyrimas, - Seimo konservatorių frakcijos ir kai kurių partijos lyderių atkaklus reikalavimas atimti ministeriją iš liberalcentristų. Ne vienas dešinysis mano, kad vidaus reikalų ministru turėtų tapti dabartinis Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas konservatorius Stasys Šedbaras.

Frakcijos šaltinių teigimu, pats S. Šedbaras teigiamai vertino galimybę vadovauti ministerijai ir net jau dėstė, ką pirmiausia darytų, jei taptų ministru.

Galutiniai sprendimai, kas vadovaus ministerijai, turėtų būti priimti tik po Velykų. Mat premjerui tenka laviruoti tarp skirtingų politikų interesų.