Rytą uostamiesčio Joniškės gatvėje trūkęs vandentiekio vamzdis be vandens paliko apie 10 mažaaukščių namų, laidojimo namus ir kapines. Greitai likviduoti avariją nesisekė, nes atkasus įšalusią žemę paaiškėjo, kad trasa trūkusi kitoje vietoje ir darbus reikėjo pradėti iš naujo. Vėliau pranešta dar apie kelias panašias avarijas.

Bendrovės „Klaipėdos vanduo“ vadovas Leonas Makūnas sako, kad didžiausiu galvosūkiu tapo Nendrių gatvėje užšalusi gatvės vandentiekio linija, be vandens palikusi apie šešis gyvenamuosius namus.

„Nelabai įsivaizduoju, kaip įmanoma atšildyti gatvės vandentiekio trasą, bet ieškosim kažkokių sprendimų“, – teigė jis.

Be to, vandenvietės, iš kurios geriamas vanduo tiekiamas dviem trečdaliams klaipėdiečių, vandens temperatūra krito iki 5 laipsnių šilumos. Tai yra kritinė riba, kai vanduo gali užšalti.

„Ankstesnėmis žiemomis esu susidūręs, kad vandens temperatūra nukrisdavo iki 7 laipsnių. 5 laipsniai jau yra minusinis rekordas. Nukrist vandens temperatūrai žemiau 5 laipsnių mes jau negalime leisti, todėl šildysime siurblių salę“, – kalbėjo L. Makūnas.

Daugiau nei 20 laipsnių šalčio neatlaikė ir dalis miesto maršrutinių autobusų – per dieną neįvyko apie 35 reisai.

„Visa garažo tarnyba, kuri aptarnauja autobusus, irgi padeda juos užvesti, dirba visą naktį“, – sakė bendrovės „Klaipėdos autobusų parkas“ generalinė direktorė Jelizaveta Daugininkienė.

Uostamiesčio sinoptikai sako, kad ketvirtadienį šaltis atlėgs iki 5-7 laipsnių, tačiau stiprės vėjas, kils pūga.