Kaip rašo „Klaipėda“, telekomunikacijų bendrovių atstovai tikino, jog telefono ryšys veikia be trikdžių, todėl esą nerimauti nėra pagrindo.

„Ukrainoje gyvena nemažai mano giminaičių. Vieni jų įsikūrę Donecko srityje, kur dabar ir vyksta neramumai, kiti – Lvove. Nei vieni, nei kiti, kiek skambinau telefonu, neatsiliepė. Tik vėliau internetu per „Skype“ programą pranešė, jog yra gyvi ir sveiki“, – ir guodėsi, ir džiaugėsi klaipėdietė Jelena. Ji svarstė, kad su artimaisiais susisiekti nepavyksta, nes galbūt blokuojamas telefono ryšys tarp Lietuvos ir Ukrainos.

„Mūsų tarptautinis ryšys su Ukrainos telekomunikacijų operatoriais šiuo metu veikia be trikdžių“, – patikino bendrovės TEO komunikacijos vadovas Antanas Bubnelis. Mobiliojo ryšio bendrovės „Bitė Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Rūta Latinytė taip pat teigė, kad ryšio sutrikimų nėra, apie juos nepranešė ir užsienio partneriai.

Lietuvos ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) atstovai tvirtino, jog informacijos dėl telefono ryšio paslaugų sutrikimo Lietuvoje tarnyba nėra gavusi.