V. Sinkevičius sekmadienį tampa eurokomisaru ir nebegali eiti jokių kitų pareigų.

Jis yra įteikęs atsistatydinimo prašymą, tačiau nėra kam jo pateikti prezidentui. Premjeras Saulius Skvernelis nuo praėjusios savaitės iki penktadienio turi nedarbingumą.

Dekretą dėl ministro atleidimo pasirašo prezidentas. Valstybės vadovo Gitano Nausėdos atstovas spaudai Antanas Bubnelis BNS patvirtino, kad kol kas tokio dekreto nėra.

„Prezidento dekretas bus paskelbtas, kai bus pasirašytas“, – į klausimą, kurią dieną bus pasirašytas dekretas, atsakė prezidento atstovas.

Tam likusi vienintelė diena – šeštadienis.

Vyriausybės spaudos tarnyba BNS informavo, kad V. Sinkevičius gruodžio 1 dieną pradės eiti Europos Komisijos nario pareigas ir šiuo tikslu yra pateikęs prašymą atsistatydinti nuo lapkričio 30 dienos.

„Nustatyta tvarka patenkinus jo prašymą, laikinai eiti ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas, iki kol bus paskirtas naujas ministras, bus siūloma pavesti energetikos ministrui Žygimantui Vaičiūnui“, – rašoma Vyriausybės spaudos tarnybos atsakyme.

Europos Komisijos nario pareigas sekmadienį pradedantis eiti V. Sinkevičius bus atsakingas už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę.