Nutarimo projektą „Dėl pirmalaikių Seimo rinkimų paskelbimo“ planuojama įrašyti į Mišrios Seimo narių grupės formuojamą opozicinę darbotvarkę. Tai Eltai patvirtino Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma.

Beje, aktyviai diskutuojantiems apie pirmalaikius Seimo rinkimus parlamentarams teks balsavimu spręsti, ar jiems pritaria, nes opozicinės darbotvarkės Seimas keisti negali. Ketvirtadienį P. Gražulis ketina pateikti nutarimo projektą, siūlantį pirmalaikius Seimo rinkimus paskelbti šių metų rugsėjo 3 d.

Antradienį P. Gražulio iniciatyva dėl pirmalaikių Seimo rinkimų paskelbimo nebuvo įtraukta į Seimo darbotvarkę, nes Seimo Teisės departamentas dar nebuvo pateikęs išvadų.

Parlamentaras P. Gražulis ragino mažiau kalbėti, imtis darbų ir spręsti dėl „Seimo pasileidimo“. „Nekask duobės kitam, konservatoriai, nes pats įkrisi. Ir jau įkritote į priešlaikinius rinkimus. Todėl siūlau frakcijos vardu, kad mažiau būtų kalbų, o daugiau darbų, įtraukti nutarimo projektą dėl Seimo pasileidimo“,- antradienį ragino P. Gražulis.

Politikas pastebėjo, kad įregistravo jau ketvirtą nutarimo projekto dėl pirmalaikių Seimo rinkimų variantą. "Konservatoriai nuolat keičia datas, aš vos spėju taisyti savo projektą“,- sakė jis iš Seimo tribūnos.

Pirminiame variante parlamentaras nenurodė galimos pirmalaikių rinkimų datos, bet vėliau pasitaisė ir įregistravo patobulintus projektus. Ketvirtoje projekto versijoje P. Gražulis pasiūlė pirmalaikius Seimo rinkimus surengti šių metų rugsėjo 3 d., o sprendimą dėl rinkimų paskelbimo priimti birželio 6 d.

Įregistruoto dokumento pabaigoje atsirado ir nebūdingas įstatymų leidybos procesui P. Gražulio prierašas: „P. S.: kadangi konservatoriai siūlo šiuos rinkimus daryti rugsėjį, tai ir aš keičiu datą ir siūlau Seimui priimti šį nutarimą 2023 06 06 d., kad būtų išlaikyti terminai“.

Nutarimo projekte P. Gražulis nurodo, kad „dabartinė Vyriausybė negali ir negalės susitvarkyti su Lietuvą ištikusiais iššūkiais; Vyriausybę remiančios Seimo frakcijos veikia priešingai daugumos Lietuvos Respublikos piliečių interesams, teisėtiems lūkesčiams“. Dokumento projekte daug kritikos adresuota ne tik Vyriausybei, bet ir valdančiajai daugumai.

Praėjusią savaitę apie pirmalaikius Seimo rinkimus pirmoji prabilo valdančioji Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partija. Jos prezidiumas nutarė siūlyti surengti pirmalaikius Seimo rinkimus. Priešingu atveju, jeigu siūlymas nesulauktų palaikymo, TS-LKD vadovybė numato svarstyti klausimą dėl Vyriausybės atsistatydinimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją