Viceministro vadovaujama tarpžinybinė delegacija į Romą išvyko antradienį ir viešės iki ketvirtadienio, vizito tikslas - susipažinti su pareigūnais, atsakingais už migracijos procesus, ir pasirengti pabėgėlių priėmimui, BNS informavo ministro Sauliaus Skvernelio patarėjas ryšiams su žiniasklaida Tomas Beržinskas.

„Yra numatyti keli oficialūs susitikimai - su Italijos vidaus reikalų ministru, su Migracijos departamento vadovybe, taip pat su Švedijos ryšių pareigūne, kuri atsakinga už pabėgėlių atrankos, informacijos teikimo procedūras“, - sakė T.Beržinskas.

Lietuvai rengiantis priimti pabėgėlius, praėjusią savaitę E.Jankevičiaus vadovaujama delegacija viešėjo ir Graikijoje: Atėnuose taip pat vyko susitikimai su Graikijos Vyriausybės, tarptautinių organizacijų atstovais, vertino situaciją Lesbo saloje esančiose pabėgėlių stovyklose.

Kaip tuomet sakė E.Jankevičius, vizito metu paaiškėjo, jog pabėgėliai nelinkę rinktis Lietuvos kaip prieglobsčio šalies.

Pietų Europai susidūrus su pabėgėlių antplūdžiu, Lietuva per dvejus metus įsipareigojo priimti 1105 pabėgėlius iš tokių šalių kaip Sirija, Irakas ir Eritrėja.