Kaip teigiama Kauno apylinkės teismo pranešime spaudai, su minėtu kaltinamojo ir jo advokatu prašymu nesutikęs teismas savo sprendimą motyvavo tuo, kad kaltinamasis ir jo gynėjas nenurodė objektyvių priežasčių bei įstatyme numatytų pagrindų, dėl kurių bylą nagrinėjanti teisėja turėtų būti nušalinta ar nusišalinti pati.

Teismas penktadienį išnagrinėjęs prokuroro prašymą pakeisti kaltinamajam paskirtą kardomąją priemonę į griežtesnę – namų areštą arba intensyvią priežiūrą – prašymą patenkino iš dalies ir kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti – pakeitė į namų areštą.

Ši kardomoji priemonė paskirta šešių mėnesių laikotarpiui, jos vykdymo pradžią skaičiuojant nuo nutarties įsiteisėjimo dienos, kartu nustatant tris sąlygas – kiekvieną dieną nuo 15 iki 22 val. būti namuose, nesilankyti prie mokyklų, progimnazijų, gimnazijų ir jokia forma nebendrauti bei neieškoti ryšių su nepilnametėmis mergaitėmis, taip pat su nukentėjusiosiomis ir visais šioje byloje liudytojais apklaustais asmenimis.

Toks sprendimas motyvuojamas tuo, jog kaltinamasis, neatvykdamas be pateisinamų priežasčių į teismo posėdį, sutrukdė bylos nagrinėjimui, taip pat pažeidė jam paskirtos karomosios priemonės – rašytinio pasižadėjimo neišvykti – sąlygą ir bendravo su jaunesnėmis nei 16 metų amžiaus mergaitėmis.

Byloje A. Ulvidas yra kaltinamas jaunesnio negu 16 metų asmens tvirkinimu, byloje nukentėjusiais pripažinti 25 asmenys.

Prokuroras į teismą su prašymu skirti A. Ulvidui griežtesnę kardomąją priemonę kreipėsi vasarį, kai paaiškėjo, kad jis buvo pastebėtas su 16-mete. Teisėsaugos duomenimis, vasario 20 d. Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate gautas pranešimas, kad 18 val. 33 min. Kaune, Pramonės prospekte, pastebėtas automobilis „Ford“, kurio vairuotojas A. Ulvidas atvyko į degalinę kartu su nepilnamete (gim. 2007 m.).

Kaip skelbė DELFI, šį vyrą pastebėjo ir atpažino praeivis. Jis smogė A. Ulvidui į veidą, su nepilnamete į degalinę atvažiavęs vyras buvo uždarytas degalinės patalpose iki kol atvyko policija. Vėliau internete pasidalinta vaizdo įrašu, kuriame rodoma, kaip A. Ulvidas stovi sukruvinta nosimi degalinės patalpose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)