Šiuo metu avarijos vietoje likviduojamos jos pasekmės. Įgriovoje susikaupusios nuotekos šiuo metu yra išsiurbiamos, vėliau ši duobė bus užpilta gruntu. Tam prireiks maždaug apie 800 kubinių metrų grunto. Įgriuvos gylis siekia apie 5-6 metrus, plotis - apie 7 m, ilgis - apie 10 metrų. Nutraukti vamzdžiai yra beveik 2 metrų gylyje. Gruntas bus pilamas, paskirstomas ir suslegiamas, kad būtų galima sujungti lūžusius vamzdžius.

Anot savivaldybės, tik sutvirtinus šį gruntą specialistai galės suremontuoti nutrauktus vamzdžius, o iki tol dalis šių nuotekų, nors ir apvalytos, neišvengiamai pateks į Neries upę.


Preliminariai planuojama, kad avarija bus likviduota dar per šį savaitgalį.

Šiuo metu devyni sunkiasvoriai savivarčiai jau veža gruntą į avarijos vietą. Specialistai šioje vietoje dirbs visą naktį. Policija paprašyta užtikrinti saugų greitą judėjimą sunkiasvoriam transportui nuo Gariūnų iki avarijos vietos.

Ekstremalios situacijų valdymo komisija paskyrė ekstremalios situacijos operacijų vadovu Miesto ūkio ir transporto departamento direktorių Virginijų Paužą, kuris vadovaus įgriuvos padarinių likvidavimui.


Komisija paskyrė Gelbėjimo darbų vadovą - „Vilniaus vandenų“ avarijų šalinimo skyriaus vadovą Darių Urbonavičių.

Pagal ekstremalios situacijos likvidavimo planą savivaldybėje veiks operacijų centras, kurio vadovė – Saugaus miesto departamento vadovė Raimonda Jasponienė.

Žirmūnų, Jeruzalės, Baltupių ir Antakalnio rajonų gyventojai šiuo metu prašomi kiek įmanoma sumažinti vandens vartojimą, ir nuotekas, kol avarija bus likviduota.

Dėl „Barclays“ pastato saugumo įvertinimo Komisija nusprendė kreiptis į Statybos inspekciją ir į pastato valdytoją bendrovę „Upės projektai“ , kad ekspertai įvertintų pastato būklę ir ar jame gali dirbti žmonės.


Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (257)