„Tai yra suplanuota akcija, kuria siekiama sužlugdyti LLRA, kuri yra viena koalicijos partnerių tam, kad mes kaip koalicija negalėtume priimti sprendimų“, – sakė valstiečių žaliųjų lyderis Ramūnas Karbauskis.

Paklaustas, ar ir tuo atveju, jei prezidentas Gitanas Nausėda pareikštų nepasitikėjimą, ministras galėtų likti, R. Karbauskis atsakė, kad „atsakomybę už Vyriausybę prisiima Saulius Svernelis, o ne prezidentas“.

„Šitoje situacijoje premjeras ir priims sprendimą. Aš jokiu būdu negaliu šnekėti apie tai, kokį sprendimą priims premjeras. Valdančiosios koalicijos vardu galiu pasakyti, kad nepasitikėjimo kolega Narkevičiumi tikrai nėra, ir būti negali. Tas burbulas, kurį dabar pučia opozicija, LLRA atveju yra gerai organizuotas, gerai apgalvotas, ir jis yra seniai ruoštas“, – sakė R. Karbauskis.

Nemato didelių etikos pažeidimų

Valstiečių žaliųjų lyderis nemato realių kliūčių J. Narkevičiui tęsti darbą.

„Jeigu šnekėtume apie tai, kas inkriminuojama ponui Narkevičiui, tai galėtume rasti labai daug pavyzdžių tų žmonių, kurie jį kažkuo kaltina, kurie padarė daug didesnius etikos pažeidimus.

Manau, kad iš tikrųjų ministras ėmėsi tokių labai svarbių sričių kaip Lietuvos paštas, Lietuvos geležinkeliai, kelių tvarkymo klausimai. Suprantu, kad yra pajudinti labai dideli interesai“, – sakė R. Karbauskis.

Savo mintį, kad prieš LLRA vykdomas organizuotas puolimas, valstiečių žaliųjų lyderis grindė tuo, kad „straipsniuose patys žurnalistai teigia, kad jie stebėjo vieną arba kitą žmogų ilgą laiką“.

„Teigti, kad tai yra atsitiktinumas, yra nesąmonė. Tai yra suplanuota akcija, kurie siekiama sužlugdyti LLRA, kuri yra viena iš partnerių tam, kad kaip koalicija daugiau negebėtume priimti sprendimų. (…) Mes neduosime mūsų koalicijos suardyti, neduosime tokioms neaiškioms arba neesminėmis problemomis griauti mūsų Vyriausybės ir Seimo darbo“, – sakė R. Karbauskis.

Kirkilas: koalicijos prestižui labiausiai kenkia opozicijos veikla

Ministrą palaiko ir socialdarbiečių lyderis Gediminas Kirkilas.

„Aš manau, kad labiausiai (koalicijos prestižui – DELFI) kenkia opozicijos veikla, kuri akivaizdžiai matosi organizuojant įvairius streikus, nors jie šiek tiek juokingi. Jeigu opozicija siekia sugriauti šitą koaliciją, pati nesiimdama atsakomybės, tai yra labai neatsakinga, nes tuo atveju mes tikrai neskirtume 2 proc. gynybai, dėl ko jie neva rūpinasi.

Aš manau, kad visi klausimai bus atsakyti. Opozicija, periodiškai, kaip žinote, įvairiems ministrams rengia interpeliacijas žinodami, kad rezultatas bus joks. Toks jų darbas, ką darysi“, – sakė G. Kirkilas.

Socialdarbiečių lyderio teigimu, didžiausia J. Narkevičiaus bėda yra viešoji komunikacija.

„Aš galvoju, kad kol kas be to, kad galbūt kai kur jis ne visiškai sugeba tinkamai komunikuoti su spauda, kaip jaunas ministras, visa kita – visi sprendimai yra teisingai priimti“, – sakė G. Kirkilas.

J. Narkevičiui yra 57 metai, jis yra jau trečią kadenciją Seimo narys. Opozicinės Laisvės ir Lietuvos socialdemokratų partijos svarsto J. Narkevičiui rengti interpeliaciją.

„Išvaikyta nepriklausoma „Lietuvos pašto“ valdyba, fiasko ir gėda komandiruotėje Abu Dabyje, vakarienės už pavaldžių įmonių pinigus, piktnaudžiavimas Seimo viešbučiu, o ir dar galimas brakonieriavimas – tai visiškas dugnas, kurį pasiekęs ministras turi būti patrauktas“, – naujienų agentūrai ELTA sakė Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė.