„Norime, kad aplinkos ministras pasakytų savo viziją, ką ketina daryti su pradėta miškų reforma. Juo labiau, kad Kęstutis Mažeika, būdamas Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas, buvo vienas iš reformos iniciatorių“, - sako Seimo socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Julius Sabatauskas.

Seimo socialdemokratai su ministru ketina kalbėtis apie pradėtos Miškų reformos trūkumus, taip pat - apie plynų kirtimų uždraudimą miškuose.

„Turime grįžti prie urėdijų sistemos, kurioje pašalinus sistemos korupcines ir neskaidrumo landas, būtų miškininkams grąžintos uniformos, o žmonėms - miškininko profesijos prestižas“, - sako frakcijos narys Linas Balsys.

Kaip ELTA jau skelbė, premjeras Saulius Skvernelis, komentuodamas Konstitucinio Teismo sprendimą dėl Miškų įstatymo pataisų, teigė, kad reforma jau yra įvykusi ir kitokia nebus, o KT sprendimas yra, nors ir diskutuotinas, bet susijęs tik su priėmimo procedūra. S. Skvernelis sakė nesibaiminąs pakartotinio balsavimo ir tikisi, jog opozicijos nariai parems įstatymą balsuojant.

Konstitucinis Teismas savo priimtu nutarimu pripažino, kad Miškų įstatymo pakeitimo įstatymas prieštarauja Konstitucijai: įstatymai ypatingos skubos tvarka gali būti priimami tik išskirtiniais, konstituciškai pagrįstais atvejais.