„Tikėtina, kad kitą savaitę turėsime vienos dienos neeilinę sesiją, kurios metu laiką skirsime būtent migrantų situacijos sprendimui“, – „Žinių radijui“ trečiadienį sakė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.
Pastaruoju metu Lietuvos – Baltarusijos pasienį kerta Lietuvai dar nematyti nelegalių migrantų srautai. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) duomenimis, iš viso šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikyti daugiau nei 1300 neteisėtų migrantų.

Lietuva tvirtina, kad už migrantų krizę pasienyje yra atsakingas Aliaksandro Lukašenkos režimas. Tai, kad yra įtarimų, jog pastaruoju metu nelegali migracija į Lietuvą yra specialiai organizuojama Baltarusijos, teigė ir į Lietuvą atvykęs Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis.

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad Lietuvai siekiant suvaldyti nelegalią migraciją iš Baltarusijos, pirmiausiai reikia išnaudoti Europos Sąjungos derybinę galią kalbantis su tokiomis trečiosiomis – nelegalių migrantų kilmės valstybėmis. ES vadovai tokią paramą Lietuvai žada.

Tuo tarpu Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė šią savaitę pranešė, kad jau artimiausiu metu nelegaliems migrantams bus pastatytas naujas palapinių miestelis.