"Mes nebegalime posėdžiauti, kada komiteto pirmininkas paskutiniame posėdyje peržengė, mūsų nuomone, leistinas ribas. Jis pasakė, kad kaip bebūtų, bet sprendimus priims valdančioji grupuotė. Jis ėmė demonstruoti, kad ar mes čia būtume ar nebūtume, į mūsų nuomonę dėmesio galima ir nekreipti", - BNS sakė V.Andriukaitis.

Pasak parlamentaro, be jo posėdį paliko jo frakcijos kolega, URK pirmininko pavaduotojas Justinas Karosas, frakcijai "Tvarka ir teisingumas" priklausantys Dailis Barakauskas ir Michalas Mackevičius, bei Mišrios Seimo narių grupės atstovas Andrius Šedžius.

Seimo narys tvirtino, kad netinkamas E.Zingerio elgesys tęsiasi jau apie aštuonis mėnesius, esą išplatinami viešojoje erdvėje pranešimai, kurie būna nesuderinti su URK nariais ir juos paskui tenka koreguoti.

"Komiteto negalima paversti savo viešųjų ryšių akcijų įkaitu ir savo rinkiminės kampanijos instrumentu", - kalbėjo V.Andriukaitis.

Be to, socialdemokratas sakė, kad netenkina situacija, jog komitete šiuo metu yra penki konservatoriai.

Anot jo, dirbti URK'e būtų sutikta, jei opozicijos atstovų būtų atsiprašyta, valdančioji dauguma svarstytų E.Zingerio elgesį ir keltų klausimą ar jis gali likti vadovauti komitetui, ir būtų persvarstyta komiteto narių proporcija.

Tačiau pats E. Zingeris nesutinka su opozicijos kritika.

„Iki šiol mūsų komitetas 90 proc. sprendimų priėmė konsensuso būdu, bendru sutarimu. Tad opozicija daugelį kartų pritarė įvairiausiems sprendimams. Minimame posėdyje nebuvo numatyta priimti jokių sprendimų. Vilnius nėra Minskas, ir apsikeitimas nuomonėmis čia yra sveikintinas. Ir vertybių gynimas yra privalomas išrinktam politikui. Tad, būdami pakantūs kitai nuomonei, turime teisę ginti savąją pasaulėžiūrą bei vertybes,“ - DELFI sakė jis.

Savo ruožtu V.Aleknaitė Abramikienė tvirtino, kad V.Andriukaičio išsakyti skundai yra juokingi.

"Jeigu jiems iš tiesų kyla tokių problemų, kiekvienas Seimo narys yra laisvas siūlyti klausimus posėdžiams, prašyti įtraukti į darbotvarkę, ypač jei opozicija prašo, ir į tai yra atsižvelgiama. Jokių tokių siūlymų ir priekaištų nebuvo iki tol", - tvirtino konservatorė.

Paskutiniame URK komiteto posėdyje nesutarimai kilo opozicijai suabejojus, ar šis komitetas turi svarstyti klausimą dėl Austrijos veiksmų atsisakant Lietuvai išduoti Sausio 13-osios byloje įtariamą buvusį KGB karininką Michailą Golovatovą.